cover

Ghost Children

Blackstrap

CD (2003) - Sally Forth / V2

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Poprock

Spor:
Sunrise
In Colored Ways
Jointly And Separately
Glorious Days
Midnight Stars
Adore
The Zabriskie Point
Joy Serenity
Dreams In Disguise
Ghost Children
This Trip

Referanser:
Autopulver
The Soundtrack of Our Lives
The Appleseed Cast
Fireside
Kent

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Autopilot

En debut som iblant gir oss ganske så fornøyelige låter, men som alt i alt er veldig midt på treet.

Svenske Jönköping, som tidligere har sendt The Cardigans ut i verden, gir oss her et nytt band med ønske om å vise seg fram andre steder enn i Sverige. Blackstrap har spilt inn demo etter demo siden 1997, men først nå er debutskiva her, i form av Ghost Children.

Skiva starter smått psykedelisk med Sunrise, som umiddelbart minner om medsvensker Soundtrack Of Our Lives. Umiddelbare likheter stopper imidlertid der. Jointly And Separately er en mer uptempo låt og minner kanskje mer om bandet til mannen bak miksinga av skiva, Pelle Gunnerfeldt fra Fireside. Midnight Stars blir kanskje en smule for pompøs for Blackstrap, men er absolutt en grei låt hvis man demper/fjerner strykerne. Adore høres nesten ut som en låt som hadde passet fint inn på en av Kents første skiver. Dreams In Disguise er kanskje det mørkeste vi kommer på Ghost Children, grunnet den gjennombrummende bassen. På tittelsporet oppdager man også at Blackstrap kan minne svært mye om norske Autopulver.

Blackstrap er lett å like, og fremstår på Ghost Children som svært sympatiske folk. Ikke sympatisk nok til at dette er særlig overbevisende, dessverre. Åpningssporene Sunrise og In Colored Ways er absolutt verdt en lytt, men Ghost Children drar ut i lange drag etter dette.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Serena Maneesh - Serena Maneesh

(HoneyMilk)

Med oppheita fuzz-pedal, kvasse gitarfigurar og englar i kulissane presenterer gjengen frå sør-vestlandet eit inferno i svart, raudt og kvitt.

Flere:

Giant Sand - proVISIONS
The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells