cover

Christmas Album

Canned Heat

CD (2007) - Ruf / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Blues

Stiler:
Bluesrock / Julemusikk / Voksenrock

Spor:
Deck the Hall

The Christmas Song
Christmas Blues
Santa Claus Is Coming to Town
I Won't Be Home for Christmas
Christmas Boogie

Santa Claus Is Back in Town
Jingle Bells

Christmas Blues
Boogie Boy

Referanser:
Electric Flag
Mike Bloomfield
Elvin Bishop

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Julemøl

Er det en god idé å samle en haug gamle og nye julesanger bandasjert opp med boogie og blues? Nei, det er det ikke.

Hva tenkte de på plateselskapet når de fant ut at de ville gi ut tre gamle julesanger med den klassiske oppsetningen til Canned Heat og åtte nyinnspillinger av hovedsakelig tradisjonelle julesanger med dagens band? Jeg kan ikke finne noen annen grunn enn å melke julekua til de som fortsatt av en eller annen grunn synes Canned Heat har noe å melde.

Kort fortalt er denne skiva en samling av ræl fra 1968, da Canned Heat herjet listene med On the Road Again og materiale innspilt relativt nylig for å cashe inn på juletiden. Verst på denne plata er kanskje en innspilling fra 1968 av The Christmas Song med gjestevokal fra The Chipmunks. Det er mer latterlig enn dårlig, spesielt med tanke på at bandet på den tiden var et hardtsvingende boogie-band. Ellers får vi presentert diverse gymsokker som Santa Claus Is Coming to Town, Jingle Bells og Little Drummer Boy (her i ny versjon som Boogie Boy – knegg, knegg).

Dagens versjon av Canned Heat er jo ikke dårlig, gamle veteraner som de er, men det hjelper ikke når hele prosjektet er uten substans. Barry Levenson drar litt opp med sitt relativt hyfsade gitarspill, Dr John spiller fint piano på Christmas Blues og Eric Clapton lirer flott på en live-versjon av Christmas Blues fra 1998, som John Popper gjør sitt beste for å torpedere med sin utrolig idiotiske munnspill-onani. Sanger Robert Lucas er og blir en lettvekter, så der er det ingen hjelp å hente.

Etter min mening er Canned Heat gått ut på dato. Bortsett fra en periode der Junior Watson bidro med gitar, har bandet ikke hatt noe å melde på mange år. Og denne plata gjør lite for å endre på den statusen.

Skal man gi ut juleplate bør det etter min mening gjøres med en viss verdighet eller et originalt tilsnitt, slik Brian Setzer har gjort med sine juleplater gjort med storband. Denne derimot bør sorteres i kategorien for svært spesielt interesserte.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Simon Joyner - Out Into the Snow

(Team Love)

Ein løyndom verdt å avsløre: Simon Joyner er ein av dei aller beste songtekstforfattarane på denne sida av Blood on the Tracks.

Flere:

Beatnuts - Classic Nuts Vol. 1
Diverse artister - Money Will Ruin Everything 2