cover

Not That Kind

Anastacia

CD (2000) - Epic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Funk

Spor:
Not That Kind
I'm Outta Love
Cowboys & Kisses
Who's Gonna Stop The Rain
Love Is Alive
I Ask Of You
Wishing Well
Made For Lovin' You
Black Roses
Yo' Trippin'
One More Chance
Same Old Story

Referanser:
Christina Aguilera
Jamiroquai

Vis flere data

Se også:
Freak of Nature - Anastacia (2001)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Spennende ny stemme med lovende debut

Anastacia er den typen dame man ikke glemmer så lett.

Da singelen Not That Kind herjet som verst på MTV i 2000, gikk jeg rett på kroken. Anastacia banet seg vei inn i bevisstheten med sin funky førstesingel og sin særpregede stemme. Det endte med at jeg kjøpte albumet.

Etter å ha hatt skiva i mange måneder, har det vist seg at den ikke så ofte har funnet veien til CD-spilleren. Jeg prøvde også å ha den i bilen en stund, uten at det hjalp så veldig på humøret - annet enn når jeg spilte førstesporet.

For det er fortsatt låta Not That Kind som utmerker seg for meg. Det sløye wahwah-riffet med den spreten bassen under er og blir en killer. Som singel betraktet hadde jeg glatt gitt denne låta en sekser. Men resten av langspilleren har ikke det samme drivet, og for meg låter det litt for kalkulert til at det når inn under huden. De fire-fem første sporene på plata holder alle god popkvalitet med ganske funky trøkk, men de har ikke så mye egenart. Balladen Love Is Alive er velskrevet, melodisk, pompøs og perfekt for P4, men setter ikke særlig spor i hjernebarken min.

Når vi har passert halvveis, føles det som om plata gjentar seg selv. Vi får LITT ekstra dryss i form av for eksempel en nokså vepsete Prince-inspirert vrenggitar på Black Roses - som er en ganske fin låt - og igjen er mange av låtene temmelig funky og innehar klare dansegulv-kvaliteter, men særlig spennende er de ærlig talt ikke. Og Anastacias særpregede vokal blir faktisk litt slitsom i lengden når det ikke blir mer variasjon over materialet som pakker den inn.

Til å være en debut, er dette produktet svært gjennomført og overbevisende. Har du sans for velprodusert voksenpop, er det stor sjanse for at Anastacia vil falle i smak. Jeg er også temmelig sikker på at damen har mer bra stoff på lager i framtiden, men jeg håper det blir litt mer spennvidde over neste album.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago

(Rune Grammofon)

Debutplate, helt fersk svensk trio, men på ingen måte ubeskrevne førstereisgutter.

Flere:

The Shins - Wincing The Night Away
Bryan Ferry - Frantic