cover

Dragonslayer

Sunset Rubdown

CD (2009) - Jagjaguwar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock

Spor:
Silver Moons
Idiot Heart
Apollo And The Buffallo And Anna Anna Anna Oh!
Black Swan
Paper Lace
You Go On Ahead (Trumpet Trumpet II)
Nightingale/December Song
Dragon's Lair

Referanser:
Wolf Parade
Swan Lake
Handsome Furs
Frog Eyes
Blackout Beach
Destroyer

Vis flere data

Se også:
Shut Up I Am Dreaming - Sunset Rubdown (2006)
Random Spirit Lover - Sunset Rubdown (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Det gale geniet

Fra Frog Eyes til Wolf Parade, Swan Lake, og nå til Sunset Rubdown. 
Spencer Krug er rastløs, men litt av et geni.

Multi-instrumentalist Spencer Krug kan muligens sammenliknes med geniet Damon Albarn i den fortstand at alt han tar på blir til gull. Det er virkelig ikke måte på standhaftighet.
 Mens Wolf Parade på fire år har rukket å gi ut to svært så spesielle, kritikerroste og gjennomarbeidede album, har Krug hatt flere baller i luften, og viet mye tid til det andre bandet han virkelig brenner for, nemlig Sunset Rubdown. 
Den særegne og lekne måten Krug synger på er blitt et enestående varemerke, og akkurat derfor er det veldig lett for Wolf Parade-fans å også trykke Sunset Rubdown til hjertet.

Det er surrealismen som står i sentrum, og låt etter låt er fylt til randen med et flisespikkeri av pianotoner, tromming og merkelige vokalprestasjoner. 
Den forunderlige åpningslåta Silver Moons vitner om at Krug er en vokalist som liker å pakke ting inn, fremfor for å si det rett ut.

Under all the folds of your dresses that you wear
There's an ocean and a tide and a riot in the square
Over are the days that the congas made your hair
Sway around to the cadence of your hey ho hey ho cheer


Ja, tekstene kan minne stort om tekstene til Animal Collective. Felles har de at det rett og slett ikke er meningen at vi skal forstå bæret av det som blir sunget. 
Det aller viktigste momentet her er hva man selv gjør ut av sangene, hvordan man tolker de spesielle frasene og uttrykksmåten som er så typisk Krug. 
Med stemmen til den kvinnelige keyboard- og vokalisten Camilla Wynne Ingr bak alt det frenetiske som ikke henger helt på greip, framstår ting allikevel som strukturert og ikke minst sammensatt. Noen ganger kan en kvinnehånd gjøre underverker.

I fjor høstet Wolf Parade flotte omtaler og hederlig folkesnakk i forbindelse med slippet av At Mount Zoomer, og mye av godsnakket som sirkulerte rundt Wolf Parade denne tiden, gikk helt og holdent til "hjernen" i bandet; Spencer Krug. Det ble da hevdet at det ikke fantes noe som var umulig for dette musikalske vidunderet, og man kan jo begynne å lure. 
Sunset Rubdown har riktignok mange av disse velkjente elementene som er å regne som den musikalske grunnmuren til Wolf Parade, og tenker man tilbake på intrikate avslutningskutt som ulveparadens hele ti minutter lange Kissing The Beehive, er det ikke vanskelig å høre at det er samme hode som står for den eventyrlige Dragon's Lair også. Avslutningslåtens repetetive oppbygging har mye å si for helheten av plata, og med frasen "I hope you die in a decent pair of shoes" friskt i minne, kan man sammenligne denne plata med en god biffmiddag. Tung å fordøye, men tett etterfulgt av en herlig metthetsfølelse.

Sulten igjen, sier du? 
Fortvil ikke. Krug, det gale geniet, er i disse dager på plass i studioet sitt med Wolf Parade, og hvem vet hva vi får servert neste gang.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust

(Curling Legs)

Med nydelige pop-låter utført av kreative, åpne jazzmusikere, skaper Slow Motion Orchestra et spennende, originalt uttrykk.

Flere:

Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999
Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus