cover

Live From Mars

Ben Harper & The Innocent Criminals

2 x CD (2001) - Virgin / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Blues / Voksenrock / Singer/songwriter / Bluesrock

Spor:
Disc 1
Glory & Consequence
Excuse Me Mr
Alone
Sexual Healing
The Woman in You . Ground on Down
Steal My Kisses
Burn One Down
Mama's Got a Girlfriend Now
Welcome to the Cruel World
Forgiven
Faded/Whole Lotta Love
Disc 2
Waiting on an Angel
Roses from My Friends
Power of the Gospel Pleasure and Pain
Please Bleed
The Drugs Don't Work In the Lord's Arms
Not Fire, Not Ice
Number Three
Walk Away
Another Lonely Day
Like a King/I'll Rise

Referanser:
Jeff Buckley
Lenny Kravitz

Vis flere data

Se også:
Lifeline - Ben Harper & The Innocent Criminals (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Harper har byttet ut politikk med damer.

Denne doble live-skiva etablerer Harper som damenes mann og som artist med særpreg og integritet.

Singer/songwriter Ben Harper inspireres av groovy og funky soul, blues og amerikansk rock. Denne kombinasjonen gjør ham populær hos kritikere og på college-scenene i USA. Men i Norge har han ikke nådd frem på samme måte som sine musikalske slektninger Lenny Kravitz, Jeff Buckley og Eagle-Eye Cherry.

Siden debuten Welcome to the Cruel World i 1994 har han blitt populær på hjemmebane, til tross for at han aldri har hatt et hitalbum.

Fra å være dypt politisk engasjert med sitt andre album Fight For Your Mind ('95), har han tatt steget i mer apolitisk retning og inn i amerikansk mainstream. Dette forutsetter normalt inkorporering av en del klisjeer og dermed en viss musikalsk forflatning, men det er bare halvveis tilfelle for Ben Harper.

Harper er produktiv, og denne doble utgivelsen skilter med hele 25 låter. Og som tidligere er dette et svært helhetlig og solid album med få vertikale svingninger. Det er allikevel numre som skiller seg ut. Soulinspirerte Woman In You er en av platens høydepunkter og Harper fremfører den med samme autensitet og intensitet som Prince gjorde i sin tid med If I Was Your Girlfriend. Harper er en sann "ladies man", som Teddy Pendergrass og Marvin Gaye, og Harper låner Gayes Sexual Healing bare for å understreke dette ekstra sterkt, og gi den kvinnelige delen av publikum våte drømmer. Det er ingen sterk tolkning, men låta i seg selv er så ladet med "soul" at det er en sikker vinner i live-sammenheng.

Harper rapper fra flere enn Gaye. Blues-infiserte Led Zeppelin er representert med Whole Lotta Love (selvfølgelig), og dette er kanskje det mest rocka sporet, som blandes med hans egen Faded. Når Harper og hans band rocker er det i den polerte grungens navn. The Drugs Don't Work av britiske Richard Ashcroft/The Verve er også cool nok i massevis for Harper og hans fans. Men ingen av disse cover-låtene er spesielt spennende, og representerer for meg klisjeene som gjør ham til en mainstream-artist.

Å selge mange plater betyr selvfølgelig ikke at musikken er uinteressant. Hans egne låter fremfører han med sterk personlighet og særpreg selv om de er forankret i musikalske tradisjoner. Det gjør ham til en spennede artist.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


J. Mascis - Several Shades Of Why

(Sub Pop)

Alene, unplugged og fortsatt like forbanna bra fra legendarisk indieveteran.

Flere:

Silverchair - Diorama
Devendra Banhart - Niño Rojo