cover

Think Too Much

mylittlepony

CD (2008) - Spoon Train Audio / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Indierock

Spor:
Skipping Down The Street
A Song For You (On Your 40th Birthday)
Comic Relief
Stars
Do You Really Love Me, Or Am I Just In Your Network
The Sunshine Goodtime Song
I Don't Know Pt. 1
I Don't Know Pt. 2
West Wing
MacGyver Blues

Referanser:
Belle & Sebastian
Ben & Jason
Jens Lekman
Säkert!

Vis flere data

Se også:
Making Marks - mylittlepony (2011)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Solfylt, smilende melankoli fra My Little Pony

Et mesterlig stykke poplyrikk i all sin barnslige naivitet, og en gave til alle elskere av indiepop.

Med sanger om tv-seriehelter, facebook og popstjernedrømmer albumdebuterer oslobandet My Little Pony med Think Too Much.

Etter to EP-er som høstet mange lovord fra de som var så heldige å høre dem, var det knyttet en god del forventninger til plata. De forventningene kan vi like gjerne slå fast først som sist at de oppfyller med glans.Her er ti lette, skjøre, supercatchy poplåter som nesten garanterer solskinn og brede smil. Tonen settes kjapt med åpningslåten Skipping Down The Street. Tekst og melodi som skriker etter den første varme vårdagen, og subtile strykere som underbygger den lykkelige stemningen og følelsen av at dette blir årets beste dag, med utepils i sola og fullkommen lykke på menyen.

Men alt er ikke bare lykke og solskinn om man skraper litt i overflaten. Under smilene ligger det også en melankoli og en usikkerhet som gir sangene en ekstra bunn utover å bare være godlyd på sløve dager. Tydeligst kommer dette fram i Comic Relief, hvor diverse karakterer fra lett gjennkjennelige TV-serier trekkes fram i lyset. Plutselig får man sympati med disse figurene man vanligvis bare ler av. Kanskje skjuler det seg virkelige mennesker under der, og kanskje er de ikke fornøyde med å være klovnen alle ler av.

"Facebook-låta" Do You Really Love Me, Or Am I Just In Your Network har ikke bare en av 2008s beste titler, den skjuler også en av mine personlige favorittekstlinjer: Your love is like nuclear energy, it leaves a lot of stuff i don't know what to do with. Nydelig, og ut fra tittelen og denne linjen skjønner dere hvor det bærer.

Platas beste låt, West Wing, handler sansynligvis om Josiah Bartlett, presidenten spilt av Martin Sheen i serien The West Wing (Presidenten på norsk), men kan like gjerne handle om USAs forrige president George W. Bush. Men jeg velger å tro at det er den betydelig mer populære Bartlett det synges om. For de av oss som fulgte serien er det flere lett gjenkjennelige episoder som skildres.

Presidenten fremstilles på en og samme tid som en handlekraftig leder, og som et lite barn som må dulles med og passes på. En herlig kontrast, som passer perfekt til bandets skjøre melodier og varsomme instrumentering.

Plata avsluttes med det nærmeste bandet har kommet en slags hit. MacGyver Blues handler, som tittelen indikerer, om at MacGyver har trukket seg tilbake fra skurkefangerbransjen. Alle helter blir slitne og lei, også Angus MacGyver. Han har laget sin siste bombe, han har for siste gang kombinert tyggegummi, ståltråd og plantejødsel for å lage et helikopter, og hva i alle dager skal verden gjøre nå? Et mesterlig stykke poplyrikk i all sin barnslige naivitet.

We might be stars one day / We could be huge in our own way -er en av linjene i refrenget på låta Stars.

For oss som er glade i indiepop er de det allerede.
Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Atomic - Feet Music

(Jazzland Rec.)

Håker Flaten/Nilssen-Love imponerer og dominerer også denne gangen.

Flere:

My Dying Bride - Songs of Darkness, Words of Light
Tom Waits - Blood Money