cover

Blå

Englefjes

CD (2005) - Norsk Rekord / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Vise

Spor:
Kulde
Avskjedsang
Langt å Gå
Gå Videre
Verden er et Lite Bur
Stor
Hvor Er Hun
Livets Sti
Dårlig Tid
Jubelsus

Referanser:
Tre Små Kinesere
Ole Paus
Di Derre
Postgirobygget
Trang Fødsel

Vis flere data

Se også:
Elsker Du Meg? - Englefjes (2003)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Standard diagnose-poesi

Vår anmelder synes poesien på Blå er ganske så ulidelig.

Går rundt i byen en regntung dag
og ser på mennesker av alle slag
Tusen folk hvor enn jeg ser
allikevel er jeg alene.

Slik åpner denne plata, i samme ånd stevner den videre og slik toner den ut ni spor senere:

Livet er en evig karusell
opp og ned mellom daler og fjell
og solen skinner varmt på hver en topp.

Innimellom disse ytterpunktene finner vi et hopetall av seinpubertale nødrimtunge sanger om selvmedlidenhet og fremmedgjøring av godt, gammelt norsk viseklubbmerke.

Presseskrivet framhever slaktet Englefjes fikk etter sin debut-EP i 2003 som et "brutalt møte med virkeligheten". Vel, hva kan det nå komme av? Melodiene er ok, elementære men fine framførelser og kompetent spilt. Men akk, disse tekstene. Folk i søkende og sårbar ungdomsfase vil muligens finne formulert sitt mentale virvar i Englefjes' diktning, men det er absolutt ingen substans under platitydene i disse poptekstene. Det er standard diagnose-poesi og framført med en "sjelfylt" patos som er (i denne lytters ører) helt ulidelig. Lytt til himmeltrompetene i Langt å Gå for et brutalt møte med noe jeg vil tro er helt utilsiktet og ufrivillig kitsch. Harmoniene i Verden er et Lite Bur virker rappet fra Jahn Teigens Adieu, men bakt inn i en ubehjelpelig formulert sang om oppbrudd, det være seg kjæresteri eller whatever.

Denne anmelder har intet mot epigoneri, men det fordrer om ikke annet et lite grann av originalitet i tillegg. Her finner jeg ingenting som tyder på noen snarlig bedring av forholdet til anmelderen i Fredrikstad Blad, som ga EPen fra 2003 terningkast 2. Sorry boys, jeg kan bare slutte meg til anmelderen fra plankebyen og gi Blå det samme.