cover

Let's Play a Little While

Domestic Bumblebees

CD (2006) - Enviken

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Blues

Stiler:
Bluesrock / Rock'n'Roll / Rhythm & blues / Rockabilly

Spor:
Bumblebee Boogie
Pretty Baby
4:th & Beale
She Likes to Boogie Real Low
Play a Little While, You Ain't too Old
Just Wailing
Too Drunk to Rock
El Paso Rock
She's a Smoocher
I Gotta Get Up
Gee I Wish
Rock'n'Roll Ball
The Mud Cruiser

Referanser:
Hound Dog Taylor
Elmore James
Joe Hill Louis
Homer Henderson
Red Devils
Jerry McCain

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Juke joint blues fra unge svensker

Herlig, herlig overskuddsplate fra tre unge bluesentusiaster som ikke ligger fingrene imellom i sin formidling av primalblues.

Lite gleder en gammel bluesfan så mye som unge, lovende bluesmusikere som ikke bare holder tradisjonene i hevd, men som på snedig vis inkorporerer en egen energi og attitude i sin formidling av blues. For noen år siden eksisterte et meget bra svensk bluesband ved navn Young Guns, bestående av Emil Arvidsson og Daniel Kordelius. Etter to plater gikk de hver sin vei, Arvidsson for å utforske den mer Chicago-baserte bluesen fra 60-tallet og soulen, mens Kordelius gjennom sitt nye band Danny & the Cappers fremsto som en die-hard 50-talls entusiast med vekt på jump blues.

Så viser det seg at Kordelius også interesserer seg for den mer primale Chicago- via Memphis-bluesen, slik den ble spilt av gærninger som Elmore James og Joe Hill Louis. Det er også vanskelig å komme utenom Hound Dog Taylor som referansepunkt. Dermed ble bandet Domestic Bumblebees til.

Det dreier seg om et temmelig basalt komp bestående av ståbass og et minimalistisk trommesett og overstyrt gitar, gjerne spilt med slide. Og la det være sagt med en gang, Kordelius' gitarspill er intet mindre enn mesterlig. Han kan ikke være gamle karen, men du verden så mye han har fått med seg av blueshistorie og ikke minst at du må tro på det du formidler.

Et trioformat av denne typen setter store krav til samspill og mye lyd fra de involverte, noe som løses ypperlig med ekstremt tett komp og Kordelius som fletter sammen dryppende fett kompspill med sugende, konsise soloer. Bare en av låtene varer lengre enn 3 minutter, og de fleste varer litt over to, så dette er skikkelig old-school.

I tillegg dukker frontfigur i Europas beste bluesband, Knockout Greg, opp med glitrende munnspill på flere titler og vokal på en låt. Låtmessig veksler det mellom egne saker sterkt inspirert av bluesmennene nevnt tidligere og covere av folk som Frankie Lee Sims, Jerry McCain, JB Lenoir og Sam Myers.

Litt variasjon skapes av den meksikansk-inspirerte El Paso Rock av grensebylegenden Long John Hunter. Denne CD'en er fest og uhøytidelig moro fra første låt til den ruslende instrumentalen The Mud Cruiser som avslutter ballet. Høydepunktene er mange, men best likte jeg den rett og slett avsindig kule versjonen av Rock'n'Roll Ball med én-tone solo og ville moskusbrøl fra gutta i bandet. Dette er galskap på boks. Herlig. Kjøpes fra plateselskapet enviken.se eller pacificblues.com.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots

(Warner Bros.)

The Flaming Lips bekjemper elektronikken, rosa roboter og andre demoner.

Flere:

Rosanne Cash - Black Cadillac
Robin Williamson - The Iron Stone