cover

Head On

Super_Collider

CD (1999) - Loaded / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Trip hop / Techno / Elektronika

Spor:
Cut the Phone
Darn (Cold Way O Lovin')
Hide in from the Day
It Won't Be Long
Pay It Away
Under My Nose
Close to a Change
Take Me Home
Alchemical Confession
You Loosen Me Human

Referanser:
Oval
Autechre
Les Rythmes Digitales
Squarepusher

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Harvardbeats

Sammenhengen mellom et forskningsprosjekt og et mediakollektiv.

Super Collider er et forskningsprosjekt ved Harvard Universitet. Der studerer de partiklers bevegelser på internettet, og hva som skjer når disse kolliderer. Fra store deler av internettet blir elementære partikler av informasjon akselerert til opp i mot lysets hastighet. De beveger seg i motsatte retninger omkring en gigantisk fiberring og møtes i et kollisjonskammer. Kollisjonen utløser små, men massive informasjonspartikler, delt opp i alle retninger. Noen av disse plukkes opp av en informasjonsdetektor, og oppbevares for senere overvåkning. Kollisjonene er fulle av bilder og kommer fra hvilken som helst web-site der de opprinnelig ble funnet.

Hva har så dette med musikk å gjøre? Ganske mye, faktisk! Musikk- og mediakollektivet NO Futures seneste prosjekt henter navnet sitt herifra, og sin teoretiske idebank fra disse reaksjonene som studeres på Harvard. Forskerene i dette tilfellet er Christian Vogel, en foregangsfigur innen dansebasert og eksperimentell techno (som på egenhånd og i samarbeid med folk som Dave Clarke, Neil Landstrumm og Russ Gabriel har gitt ut en rekke interessante plater) og Jamie Lidell - en ikke like kjent, men minst like eksperimentlysten produsent med bakgrunn fra Subhead.

Selv om de to bakmennenes musikk tidligere i stor grad har dreid seg om vill eksperimentell maskindrevet tekno, er Soul Collider et ganske sjelfullt vokalbasert eksperiment, med en stor porsjon funk og soul som salat til den vanlige digitale galskapen. Det er så godt som umulig å gi noen fullgod beskrivelse av denne musikken, men det bør poengteres at Lidell har vokst opp med artister som Prince, Sly Stone og George Clinton og jobbet med breakbeat-galninger som Squarepusher, Hardy Spymania og Mat Yee King. Vogel har tatt med tekniker og inspirasjon fra tidlig Detroit Techno, tysk eksperimentalisme og gagnes av intense studier av komponister som Stockhausen og Brian Eno.

En heksegryte fullt på linje med den informasjonsblandingen som vi har på internettet. Resultatet er svært egensindig, energisk, intens og funky musikk som lett unnslipper alle former for kategorisering.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kenneth Ishak And The Freedom Machines - Kenneth Ishak & The Freedom Machines

(Division)

Ein Ishak med eit meir frigjort sonisk sinnelag. Men poptonen er der, flott er den òg.

Flere:

Paul Weller - Catch-Flame: Live at The Alexandra Palace
Wire - Red Barked Tree