cover

Travelling Mercies (For Troubled Paths)

Horse Stories

CD (2002) - Loose

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Countryrock / Folk / Lo-fi / Indierock

Spor:
Night Falls
On Your Side
Chase
Radio
It's Not a Ramble, That's Just the Way She Talks
Only Child
Aria's Soul
6pm on Tiara St. & Spring Won't Come Too Soon
In Her Time
Led Hart

Referanser:
Mojave 3
Bellwether
Scud Mountain Boys
Wagon

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Glimrende lo-fi debut

Toby Burkes band leverer et feiende flott debutalbum som alle americana-fans burde eie.

Det Los Angeles-baserte bandet Horse Stories ble dannet i 2000 av gitarist/låtskriver Toby Burke og  trommeslager Clinton Stapleton. Travelling Mercies (For Troubled Paths) ble spilt inn i et hjemmestudio kalt One Car Garage, på en Tascam 8-spors. Platen ble til i løpet av noen døsige ettermiddager i mars - april 2001. Toby Burke står for all låtskriving og han spiller gitar og munnspill. Lydbildet blir delikat krydret med trekkspill, slidegitar og mye fin perkusjon. Er man kjent med band som Mojave 3, Bellwether eller Scud Mountain Boys vil denne platen gå rett hjem.

Platen åpner med søvnige Night Falls. "All I can see is the road" synger Burke med sin lyse, såre røst. Skal jeg sammenligne stemmen hans med noen må det bli Joe Pernice (Scud Mountain Boys, Big Tobacco), Burke har en sår kvalitet som gjør seg utrolig bra i dette musikalske landskapet.

På On Your Side bytter trommeslager Stapelton ut stikkene med visper, og Jon "St" Taylor leverer nydelig slide. Det hele slentrer av gårde i et behaglig tempo som blir en ren nytelse for øret. Burke skriver poetisk om kjærlighet og savn, temaer som fort kan bli klisjéer, men ikke når man har et slik låtskrivertalent:

But the fall will come when the rain runs me in and I dry myself and tell you where I've been.
She stays inside, and I'm on your side no way to hide, I'm on your side...

Det fortsetter i samme tilbakelente og melodiøse stil helt fram til det minimalistiske instrumentale kuttet It's Not a Ramble, That's Just The Way She Talks med Toby Burkes gitar og munnspill, Jon "St" Taylor på enkel perkusjon og Alex Gibson med trekkspill mot slutten. Dette er et fantastisk spor, som virkelig skaper stemning. Instrumentale spor pleier ofte å være meningsløse og til tider kjedelige, men dette er enkelt og utrolig vakkert.

Så følger den minst like vakre Only Child. "I'm not walking home alone tonight" forteller Toby, og "I know it's hard to picture me by anyone's side". Only Child er på under tre minutter, det blir ikke for kort, i stedet blir det en låt man kan spille om igjen og om igjen. Taylors slide og Tobys kassegitar klinger fint sammen, og her er rytmene kuttet ut. Det er en ting man merker med Horse Stories; de er rufsete i kantene, men de vet hvordan man skaper nydelige musikalske øyeblikk.

Arla's Soul vugger oss videre, med nydelig harmonisang fra Jon Taylor og låten leverer noen av de beste linjene på hele platen:

Doubts approach and pass like unmarked cars but you still read me in the stars.
'Cos it's easier not to think when you can quote and I stand by all the words I wrote...

6pm on Tiara St And Spring Won't Come Too Soon er nok en instrumental med "field recordings" der man kan høre lyder av barn som leker i bakgrunnen, nøkler som klirrer og dører som åpnes, det hele kan virke sært, men det er det ikke. Når man hører på dette akustiske sporet føler man seg hjemme.

In Her Time er nok en slentrende country-rocker som kan minne om noe både Wagon og Bellwether kunne ha gjort. Dette er nok et av de mest umiddelbare sporene på platen. Tobys munnspill er en fryd for øret, det varmer akkurat som en sommerbris i håret. Led Heart runder av platen på en fin måte. Det er en melankolsk og sår sang der Burke spiller gitar og Alex Gibson igjen leverer vakre trekkspill-toner.

Traveling Mercies (For Troubled Paths) er et must for alle americana-fans. Liker man ikke lo-fi, kan det nok være litt å trekke for, da lyden på langt nær er perfekt. Etter min mening er lo-fi konseptet med på å skape et enda mer personlig preg, man kan nesten føle varmen fra disse sene vårkveldene da dette lille mesterverket ble til.

Merk at platen kan være litt vrien å få fatt i, men den er helt klart verdt å lete etter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


M.I.A. - Arular

(XL)

En sensasjonell debut fra M.I.A setter nye standarder.

Flere:

Terje Isungset - Middle of Mist
Agnethe VR - Inspired