cover

Confluence

Howe Gelb

CD (2001) - Ow Om / Thrill Jockey / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Singer/songwriter / Ørkenrock / Eksperimentell rock

Spor:
3 Sisters
Saint Conformity
Pontiac Slipstream
Sputter
Blue Marble Girl
Source
2 Rivers
Available Space
Pedal Steel and She'll
Cold
Can't Help Falling in Love
Hatch
Shadow of Where a River Was
Vex (Paris)
Vex (Tucson)
Hard on Things
Slide Away

Referanser:
Giant Sand
Calexico
Grandaddy
Elvis Presley

Vis flere data

Se også:
The Listener - Howe Gelb (2003)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Mellom Bill Monroe og Jimi Hendrix

Giant Sands frontmann med sitt tredje og hittil beste soloalbum.

Howe Gelb blir bare bedre og bedre for hver utgivelse. Mens hans tidligere soloalbum har bært litt preg av en rubb-og-rake anything-goes attityd, så er Confluence strammere, og en fullendt plate fra start til mål. Han cruiser bortover en jernbanelinje i bilen sin på omslaget. En tidløs artist er på vei hjem til sin kjære ørken.

De små, surrealistiske historiene koplet med en fortellerevne få andre innehar preger hele platen. "In a perfect world anything goes..." begynner han, og minner oss kanskje om at i en perfekt verden ville han vært superstjerne, og ikke slite for å få utgitt hver eneste utgivelse. På Pontiac Slipstream assosierer han fritt en historie om bluegrasskongen Bill Monroe, Marilyn, Kennedy, Monterey og Hendrix. Sammenhengen? Alle små og store hendelser i verden henger i hop, og avstanden er kanskje ikke så stor mellom Hey Joe og bluegrass, dette udefinerbare stedet Gelb har befunnet seg de siste 20 årene.

Musikken er varm og tidløs, velskrevne og skakke låter uten datostempel. Gelb gjør som vanlig det meste selv, men har med seg et meget stødig team av musikere. Noterer at Joey Burns og John Convertino (Calexico) ennå ikke har glemt Papa Gelb, og bidrar på flere av låtene. Vennene i Grandaddy stikker innom, kona Sofie Albertsen likeså. Triveligere kan det ikke bli, og som Gelb selv synger: "She and pedal steel will ease your worried brow...." En versjon av Can't Help Falling Love er det også plass til, et seriøst nikk til den tidligere kongen av rock, Elvis Presley.

Senk skuldrene, fyll opp et glass og sett deg godt til rette på verandaen. La Confluence sørge for resten. Du vil garantert bli sittende lenge der ute.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Paganus - Skogsrock

(Earthwood)

Paganus' kraftige, men klare øko-folk-rock brygg oppmuntrer villmennesker til ringdans i solsirkler over hele Skandinavia.

Flere:

Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust
Aphex Twin - 26 Mixes For Cash