cover

The Hjärta & Smärta EP

Kent

CD-EP (2005) - BMG

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Voksenpop

Spor:
Vi mot världen
Ansgar & Evelyne
Flen/Paris
Månadens erbjudande
Dom som försvann

Vis flere data

Se også:
Vapen & Ammunition - Kent (2002)
Du & Jag Döden - Kent (2005)
Du & Jag Döden - Kent (2005)
Röd - Kent (2009)
En Plats I Solen - Kent (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Nødvendig?

Med listetopper fra to album samtidig på svenske hitlister - trengs enda en EP?

Kent ga ut sitt sjette studioalbum, "Du & jag, döden", tidligere i vår. Nå har de kommet med en ep bestående av fem helt nye sanger. Dette er for så vidt ikke noe nytt for bandet. Midt blant singelslippene på deres forrige album, "Vapen och ammunisjon", laget de musikkvideo til b-siden på singelen "FF".

Ep'n representerer ikke noe nytt ved Kent. De er ikke like umiddelbare lenger, som de var på Isola og Hagnesta Hill, men de er umiskjennelig Kent. "Hjärta & smerta" ligger nærmere soundet på "Vapen och ammunisjon", men temaene er som alltid ensomhet, kampen mot de andre og uhell både i spill og kjærlighet. Alle representert i førstesporet "Vi mot världen".

"Dom som försvann" preges i stor grad av et barnekor. Jeg tror ikke musikkhistorien kan vise til mange sanger der slikt kan sies å være særlig vellykket. "Panic" av The Smiths er et hederlig unntak, mens Kents barnekor står til godkjent. Fordømt irriterende ved første lytning, men når man plukker opp hva de faktisk synger (bl.a. "du kommer aldrig mer bli dig själv" og "dom blir trött på ditt jävla gnäll") så funker det ganske bra.

Både "Flen/Paris" og "Ansgar og Evelyne" er to standard pop-melankolske Kent-låter av kjent merke, uten at de levner noe langvarig inntrykk. Derimot er sistesporet, som forøvrig er EPens singel,""Månadens erbjudande", en gråtkvalt ballade få gjør Jokke Berg etter. Skal det noen gang lages en nordisk filmatisering av Don Quixote, vet jeg hvilket band som bør få lage soundtracket.

B-side samlingen som Kent ga ut i 2000 var av en slik kvalitet at det bør være mer enn nok interesse for hva bandet snekrer sammen, men ikke havner på plate. Allikevel undres man litt over hvor nødvendig denne EPen på nåværende tidspunkt er. I skrivende stund har Kent to singler fra forskjellige utgivelser på toppen av listene i Sverige.

Jeg har hevdet før at Kent aldri har gitt ut en dårlig låt, og står fortsatt ved det. Men "The hjärta & smärta ep" er fremst for den mest iherdige fansen. Dem er det riktignok mange av.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999

(Plastic Strip)

Hvor fri kan man være? Svein Finnerud er evig bundet til Club 7-stadiet i norsk jazzhistorie.

Flere:

Proviant Audio - Real Love Tastes Like This
Timbuktu - Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dø