cover

Eternal Spring

The Penelopes

CD (2003) - Vaudeville Park

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Retropop

Spor:
Vehicle
Let's Get Some Again
Heart and Soul
From Head to Toe
Book of Brilliant Stings
Dreams
Love Is
Girl With a Golden Heart
In the Land
Mrs. Meadow Rue
Twinkle In the Rain
Midday Stars
Carnival of Slight
Generosity Knocks
Spilt Milk

Referanser:
Squeeze
Railway Children
The Pale Fountains

Vis flere data

Se også:
Summerdew Avenue - The Penelopes (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Siste nytt fra lemonadefabrikken

The Penelopes skviser gamle sitrusfruktårganger og lager gul pop-lemonade hjemme i soloppgangens land.

The Penelopes har tatt navn etter den legendariske sci-fi animasjonsserien The Thunderbirds (tilgjengelig på dvd) fra 1965 der Lady Penelope er navnet på en agent fra London. Gruppa det er snakk om, kommer imidlertid fra den andre sida av kloden, nærmere bestemt fra Takarazuka, en landsby i Japan som selv ikke "Drillo" Olsen kan plassere på kartet uten å tjuvtitte i registeret. Under ledelse av Tatsuhiko Watanabe har The Penelopes blandet i hop velsmakende pop-kringler siden 1992.

Det dreier seg altså om småsøt pop etter velkjent oppskrift, primært innlært av Squeeze, Aztec Camera, Eyeless In Gaza og The Pale Fountains. Selvfølgelig har disse også lært oppskriften et sted, ikke fra Hanna Winsnes kokebok fra 1845, men derimot fra en kokkegjeng som herjet i Abbey Road på 1960-tallet.

Eternal Spring er The Penelopes sjette album og det tredje utgitt på Watanabes eget selskap Vaudeville Park. Samtlige album har vært innspilt hjemme i reneste Bevis Frond-tradisjon, men teknologiparken er denne gang noe oppgradert. Sporveiene har utvidet fra 8 til 16 spor og rytmecomputeren er skiftet ut med en annen japaner, nærmere bestemt Kazuki Nashimoto. Det kvinnelige elementet i The Penelopes heter Chigusa Miyata og spiller bass, men "gruppa" er og forblir Tatsuhiko Watanabes prosjekt på samme måte som at The Cleaners From Venus er en annen måte å si "Martin Newell" på (husker ikke hva den talefeilen heter!).

Eternal Spring er visstnok del av et firealbumskonsept om årstidene, og bærer preg av å være et enmannsprosjekt der en mann flerdobler seg sjølv for å lage harmonivokal og mektige gitar- og tangentpålegg. Matpakka kan av den grunn bli litt rutinemessig og lite variert, flere kokker hadde ført til større utveksling av ideer og arrangementer. Det hadde også vært lett å latterliggjøre Watanabes engelskuttale som best egner seg for kurs i japansk for engelskmenn. Likevel skinner det hele tiden i gjennom at dette er en mann med stor forkjærlighet for nostalgisk, svakt gul-hvit lett-soul kunstpop der 60-tallet beskues fra et 80-talls perspektiv - igjen sett fra en japansk landsby i år 2003, selvfølgelig!

En del spor har kroker du hektes på (Heart and Soul og From Head to Toe), noe som er et avgjørende kjennemerke på kvalitets-pop. Vi har altså her å gjøre med et sympatisk og velfylt pop-album som riktignok aldri når høyere enn en hverdagslig 4-etasjers lavblokk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999

(Plastic Strip)

Hvor fri kan man være? Svein Finnerud er evig bundet til Club 7-stadiet i norsk jazzhistorie.

Flere:

Årabrot - Solar Anus
Diverse artister - 20 Years of Dischord