cover

Ghost Days

Syd matters

CD (2008) - Because / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folktronica / Folkpop / Singer/songwriter / Kammerpop

Spor:
Everything Else
I Was Aslee
Ill Jackson
It's a Nickname
Ghost Days
My Lover's on the Pier
Cloud Flakes
After All These Years
Louise
Big Moon
Anytime Now!
Me and My Horses
Nobody Told Me

Referanser:
Radiohead
Nick Drake
Elliott Smith
James Blunt
José Gonzáles
Pernice Brothers
Efterklang
Sigur Rós
Robert Wyatt

Vis flere data

Se også:
Someday We Will Foresee Obstacles - Syd matters (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Imagination that matters!

En blanding av Radiohead og Nick Drake i et emosjonelt kjøleskap? Syd matters fremkaller 13 spøkelser på en gang!

Den galliske skalden Jonathan Morali (Syd matters) vant mange tilhørere med sin bemerkelsesverdige space-folk i 2003 på den strålende A Whisper and a Sigh. Den førte ham rett inn blant de ledende franske kunstpop-artistene på 2000-tallet, i selskap med Mellow, Louis Philippe, Tanger, Orwell, Fugu og kommersielt vellykkede Tahiti 80.

Ghost Days er Syd matters' tredje album og lyder ved første gangs gjennomhøring fortsatt som en krysning av Nick Drake og Radiohead med litt selskap av Robert Wyatt, Sigur Ros og Efterklang. Dette betyr en varm, nærværende stemme og strømmer av akustisk gitar nedkjølt av virrende elektronikk og kaldbris-strykere. Tempoet er gjennomgående lavt og melankolien påfallende.

Eller hva sier du om de første ordene som møter deg på Everything Else: "I though I was dead oh, shot in my head oh, buried in my bed, oh". Dette er svartkledde tanker unnfanget i Leonard Cohens forhenværende hybel, vinkelrett formidlet i et emosjonelt kjøleskap det virker umulig å unnslippe fra, mens Nokia-meldingene tikker inn med bønner om å fortsatt holde seg på denne siden av virkeligheten.

Syd matters virker vaksinert mot alle former for peiskos, men har likevel en rekke interessante stemninger å be på. Ill Jackson gjenkaller falmede, bleke bilder fra en tapt barndom, Cloudflakes inneholder absurd angst for å bli spist opp av småfisk, liggende i et badekar, Louise forteller om et kvinnelig spøkelse med Donovan-aktig gitar-klimpring og et A Day in the Life-aktig orkester-crescendo. Ikke så rent lite fantasi ligger bak en del av disse tekstene.

13 spor og en samlet lengde på nesten en time gjør Ghost Days til en mektig dose musikk som krever en del av sine lyttere. Men kommer du deg først inn i kjøleskap er det bare å vente på at spøkelsene skal hjemsøke deg – det er ingen vei ut igjen!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Foster The People - Torches

(Columbia)

Torches kommer til å gjøre at vi alle hopper rundt som noen skrullete idioter hele sommeren totusenogelleve.

Flere:

Pernice Brothers - Live a Little
New Order - Retro