cover

Farm

Dinosaur Jr.

CD (2009) - PIAS (Play It Again Sam) / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Collegerock / Indierock / Alternativ

Spor:
Pieces
I Want You To Know
Ocean In The Way
Plans
Your Weather
Over It
Friends
Said The People
There's No Here
See You
I Don't Wanna Go There
Imagination Blind

Referanser:
Neil Young & Crazy Horse
The Rolling Stones
Pixies
Sonic Youth
Yo La Tengo

Vis flere data

Se også:
You're Living All Over Me - Dinosaur Jr. (1987)
Beyond - Dinosaur Jr. (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Dino-sommer!

Akkurat som forventet - uten en eneste form for overraskelse, men allikevel så befriende vitalt og lekent.

Om du ikke visste det så er Dinosaur Jr. kanskje det aller viktigste amerikanske undergrunnsrock-bandet som finnes.

Ikke nødvendigvis fordi at de er så melodisk og teknisk overlegne alle andre i samtid og fortid, men fordi de aldri prøver å være noe annet enn akkurat det de er.

Etter comeback-albumet Beyond fra 2007 fryktet nok mange at den platen skulle bli stående som et slumpetreff i katalogen og at Dinosaur Jr. igjen skulle miste sin aktualitet. Men Farm er albumet som viser alle de heftigste kritikerne fingern, og dyrker det gruppen alltid har vært best å bringe frem: velskrevne popmelodier.

Tilbakevendingen til den originale bandoppsetningen bestående av J. Mascis, Lou Barlow og Murph har på Farm gjort lydbildet mer lekent enn på lenge, og Mascis sylskarpe penn virker kvassere og mer reflektert enn mange kunne forestille seg. Mascis som i sin tid var slacker og highschool-generasjonens hoffpoet har på ingen måte noe ønske om å forlate sin anerkjente skrivestil, og på Farm pumper han ut den ene gull-linja etter den andre.

Kanskje er det alle de gode og halvgode imitatorene til lydbildet som gjør Dinosaur Jr. så relevant i 2009. Timingen er i alle fall perfekt for en plate som Farm, hvor originalbesetningen viser alle de pretensiøse art-rockerne hvor skapet skal stå. Prisen for beste Dinosaur Jr.-album går i år til Dinosaur Jr.

Det kan argumenteres mot formelen som brukes her, for det er virkelig ingenting som fremstår som nyskapende, verken for gruppen selv eller bransjen rundt. Dette er simpelthen en gullrekke av hits for fans av det klassiske Dino-materialet fra Where You Been og You're Living All Over Me. Og det er en samling av alt det som gjorde Dinosaur Jr. til det mest relevante bandet i sin tid. Her er småkeitete ballader, lange gitardrevne poplåter og ikke minst noen umiddelbare hits som Pieces og Over It.

I sistnevntes musikkvideo skater og sykler gruppen rundt i et solfylt nabolag og gjør mer eller mindre vellykede triks for kameraet. De lar seg avbilde i de mest imponerende øyeblikk, men også hvor de feiler og går på trynet. Akkurat slik kan Farm også oppsummeres; det er en selvsikker, upretensiøs og vellykket affære, som viser tre menn i sin beste alder utføre triks de var med på å definere, og som fremdeles imponerer nesten hver eneste gang.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


ballboy - The Royal Theatre

(SL)

Bm: Mektig gitarpop fra Skottlands best bevarte hemmelighet. Trenger norsk distributør.

Flere:

The Shins - Chutes Too Narrow
Lindstrøm & Christabelle - Real Life Is No Cool