cover

Smash The Octopus

Flattbush

CD (2003) - Kool Arrow

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Heavy metal

Spor:
Smash The Octopus!
Better Off Dead
Kontra'tado!
Question Authority
Foxhole
Napalm
Batas Militar (Salvaged Style)
Expose and Oppose
GMA is a US-SOB
Death Squad
PIGS
LIC Total War (Low Intensity Conflict)
Red Light District

Referanser:
Faith No More

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Juling

Politisk, aggressiv heavy metal med mulige innslag av ADHD.

Flattbush er et band bestående av to filipinske imigrantbrødre og deres kompiser. De spyr ut en blanding av ekstrem-metal og hardcore i et rasende tempo. Man fatter tidlig hvor forbanna og frustrerte de er over verdenssamfunnet. Aggresjonsnivået er faktisk imponerende. Dette er det musikalske svaret på å få grisebank av geriljasoldater med adferdsproblemer.

Tekstene veksler mellom engelsk og det jeg bare kan gjette meg til at er filipino. De jeg forstår handler hovedsaklig om den moderne verdens ondskap. Dette står i stil med musikken, som også maler et ganske dystert og kaotisk bilde i hodet på lytteren. Når vokalist Enriko Maniago forsøker å synge minner han litt om Mike Patton på en dårlig dag. Glimtvis kan kanskje skiva minne om de mest brutale øyeblikkene til sistnevntes gamle band Faith No More.

Smash The Octopus varer i underkant av en halvtime, noe som kanskje er like greit. Etter en time med dette mistenker jeg at jeg ville blitt ganske svimmel. Flattbush lager nemlig ikke spesielt gode låter. Skiva kan sikkert brukes i en ekstrem renselsesprosess etter å ha hørt for mye Topp 20-musikk. Noe spennende album er det likevel ikke. Det blir rett og slett for mye mas, uten noe oppveiende innhold.

Produsent er Billy Gould (Faith Noe More). Jeg kan tenke meg at hans påvirkning i hvert fall ikke har gjort skiva noe streitere enn planlagt. Hvor stor påvirkningskraft han har hatt veit jeg ikke, men han har i alle fall bidratt til at dette har blitt en av de mest støyende, masete og forstyrra metal-skivene jeg har vært borti på en god stund.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Rockettothesky - Medea

(Trust Me)

Iskald og stemningsfull tragedie, fra en musikalsk dramaturg som ikke bare kjenner teorien, men også kan spille musikken.

Flere:

MJ Cole - Back To Mine - A Personal Collection For After Hours Grooving
Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe