cover

Supernatural Equinox

Outrageous Cherry

CD (2003) - Rainbow Quartz / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psykedelia / Retropop

Spor:
Girl You Have Magic Inside You
A Song For Someone Sometimes
Young and Miserable
This Evening
The Orgone Vortex
Desperate Times, Desperate Measures
See Through Everything
Supernatural Equinox
If You Want Me
Psychic Wheels
Saturday Afternoon
(I Know) You're Both of Me
See You Next Time

Referanser:
The Byrds
The Rolling Stones
Jefferson Airplane
Love
Plasticland
Plan 9
Cosmic Rough Riders

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Power flower støy-pop!

Sekstitallet opphører aldri i Outrageous Cherrys lydverden!

The Outrageous Cherrys ønskelyd ligger og durer et sted mellom Eight Miles High, Blue Jay Way og Jumpin' Jack Flash. Vi snakker her om nostalgiske reproduksjoner fra den tiden rocken var i størst og raskest utvikling, rundt 1966-1967.

Gruppa har likevel på grunn av sitt retrostandpunkt mer til felles med førstegenerasjonsbølgen av neo-psykedelikere, og da jeg tenker spesielt på Plasticland og Plan 9. Låtskriver Matthew Smith har det siste tiåret glimtet til med en del fengende tyggegummi-støy-pop fylt med baklengsgitarer og nynnbare melodier. Forgjengeren The Book of Spectral Projections (2001) hadde hele 20 sådanne spor. Supernatural Equinox følger musikalsk hakk i hæl med denne, men utmerker seg med en del noe lengre, sinnsutvidede sanger slik at det totale tallet denne gangen er 13 (psykedelisk lykketall!).

Girl You Have Magic Inside You, Supernatural Equinox og The Orgone Vortex har den erketypiske tykke sjokoladesuppelyden som alltid har fulgt med gruppa. Stedvis, som for eksempel på A Song For Someone Sometimes, prøver harmonisang å trenge opp til overflaten, men makter ikke å trenge helt gjennom gitarbarrierene. This Evening er mer pop-orientert enn jeg kan huske og minner meg pussig nok om en mer gitar-orientert utgave av den surf-influerte popen til (undervurderte) The Turtles på slutten av deres karriere. Pop-potensialet realiseres fullt ut på Saturday Afternoon, dette er albumets beste spor der nostalgien riktig gløder så varmt at vi blir overbevist om at det er 1967 for en kort stund.

Innslaget av piano og trompet mot slutten av Desperate Times, Desperate Measures kommer overraskende og slekter på Rolling Stones' stilistisk usikre (men spennende) periode omkring Between the Buttons. Vi tar senere farvel med See You Next Time, som byr på tung østlig-influert psykedelia inkludert sitar. Her finnes altså spredte forsøk på å variere gruppas sound, men plata kan strengt tatt oppleves som noe ensformig. Enten liker du den eller du gjør det slett ikke! Jeg er mest tilbøyelig til å plassere meg i førstnevnte kategori.

Outrageous Cherry kom for seint til sekstitallet, men det føles godt å ha et par band av denne typen i live den dag i dag for å minne oss på noe en del av oss har glemt og en del av oss aldri har opplevd. Supernatural Equinox er ikke plata du oppsøker hvis du er ute etter noe radikalt nyskapende, men byr på stilren underholdning for de mer nostalgisk anlagte.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Sojourner

(Secretly Canadian)

The great plains, the black hearts, the crossroads and the lonesome valleys: Magnolia samler tråder og gir ut årets hittil sterkeste samler.

Flere:

Pink Mountaintops - Outside Love
Diverse artister - Do You Know House? - Volume One