cover

Thoughts On Barbequing

The Ethnobabes

CD-EP (2002) - Perfect Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Garasjerock / Twee-pop

Spor:
Tongue Song
A Bike
Bloodstains
Number Eight

Referanser:
The Jessica Fletchers
The Tables
The Loch Ness Mouse

Vis flere data

Se også:
My Friend Ann - The Ethnobabes (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Glade grilltanker

Med sin solfylte, harmoniske skranglepop setter The Ethnobabes glade griller i hodene på hvem som helst.

Det beste med Australia er verken kenguruene, surfebrettene eller operahuset i Sydney - det er grillene. Der nedenunder har nemlig hver eneste park og badestrand med respekt for seg selv minst én elektrisk grill til fri avnyttelse. BBQ-pikniker trenger altså ingen planlegging i det hele tatt; vennegjengen skraper bare sammen den maten de har for hånden, stikker til nærmeste gratisgrill og vips, så har du en heidundrende grillfest på en, to, tre. No worries, mate.

Glåmdalen-bandet The Ethnobabes uttrykker sine grilltanker på EPen Thoughts on Barbecuing. Her serverer oktetten fire låter på totalt 10 minutter og 42 sekunder. Det er en liten smakebit på hvor gode musikalske kokker de er, ment til å piske opp forventningene til bandets andre album som slippes i 2003. Målt i minutter får du med andre ord skammelig lite musikk for pengene. Det du derimot får er en vitaminpille mot dårlig humør. For gladere og mer smittende musikk må du helt tilbake til 1960-tallet for å finne: The Ethnobabes lager lettbeint og harmonisk solskinnspop med ringlende gitarer og uimotståelig søt kvinnevokal.

Allerede på førstekuttet The Tongue, når vokalist Eivor Vindenes med sin lyse og skolepikenaiv stemme synger om favorittmaten sin (som brownies, potetgull med løksmak, ananas og epler) til skranglende akkompagnement fra resten av bandet, tar jeg meg selv i å smile tilfreds. Etter hvert vokser det fornøyde fliret seg bredere og bredere, inntil jeg nesten danser for meg selv bortover stuegulvet idet The Ethnobabes smeller i med platas siste og beste spor, Number Eight. Denne sangen har ikke bare den muntreste, mest fengende melodien og det mest sprudlende gitarspillet, den har også den desidert beste teksten: "This is how it is to be a silly beauty queen lying in the bed with number eight between my knees."

Selv om man ikke kan beskylde The Ethnobabes for å være verken spesielt kreative eller nyskapende, har bandet likevel lyktes med å skape sitt eget sound. Riktignok kan man ane et visst musikalsk slektskap med noen av stallkameratene på Perfect Pop-plateselskapet som The Jessica Fletchers, The Tables og The Loch Ness Mouse, men mest av alt høres The Ethnobabes ut som seg selv. Det de mangler av originalitet, tar de nemlig flerfoldige ganger igjen med entusiasme og sjarm. Og husk: Starter du dagen med ti minutter Thoughts on Barbecuing, er sjansene gode for at du fortsatt har et smil om munnen når du kommer på jobb...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Marissa Nadler - Little Hells

(Kemado)

Marissa Nadlers første popalbum kommer til sin rett, akkompagnert av flotte gjesteartister og ektefølte ballader.

Flere:

Björk - Greatest Hits
Diverse artister - I Love Techno: 10 Years - The Classics