cover

Only Death Awaits

Violated

CD (2009) - Duplicate Records / Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Thrash / Speed metal

Spor:
Out Of Focus
Lack Of Empathy
What You Give Is What You Get
No Chance In Hell
Vengeance Of Time
Human Illusion
Apokalupsis Eschaton
Only Death Awaits

Referanser:
Slayer
Pantera
Entombed

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Slayersk

Så Slayer som det får blitt, men godt hardtslående og energisk håndverk.

Kristiansund har visstnok mer å tilby enn 120 Days, Dance With A Stranger og Ole Gunnar Solskjær. Thrash metal-bandet Violated er det siste utspringet fra kystbyen, og debutalbumet Only Death Awaits lover noen kraftige salver som i følge presseskrivet til og med skal gjøre Rocky Balboa stolt. Ambisiøst altså, så dette lover godt!

28 minutter med hardtslående, energisk og typisk thrash metal. De kan med andre ord på ingen måte blandes med sine svenske navnebrødre, som spiller melodiøs death metal.

Her får vi trommesoloer og gitarsoloer i massevis, som her understreker at det er gode musikere vi har med å gjøre. Produksjonen i sin helhet er det heller ingenting merkbart å pirke på, men dette minner da uminnelig om noe annet man har hørt før?

Jo da, det er så Slayer som det får blitt!

Vokalist Hans Wik synger så det gjaller langt nede i magesekken, nesten like mørkt og tungt som Slayers egen Tom Araya. Følelsen av at han virkelig mener det han synger er allikevel litt fraværende, og som så mange andre norske band, så er ikke uttalen 110 % på plass akkurat.

Helhetlig er dette en helt OK plate. Låten Lack Of Empathy er det desiderte høydepunktet på skiva, med noen overraskende brekk og mer melodiøs vokal.

Presseskrivet mener de er like hardslående som Rocky Balboa, men kanskje burde de heller referert til Arnold Schwarzeneggers berømte replikk fra Terminator - "I'll be back!".

Dersom Violated hadde laget litt mer spenstige låter, så kunne dette blitt svært så underholdende. Men resten av låtene på Only Death Awaits hadde sannsynlig ikke hadde havnet på en Slayer B-side engang.

På grunn av den sterke Slayer-referansen så får man en smule tribute-smak i munnen, men la oss håpe at neste forsøk blir bedre!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Secret Chiefs 3 - Traditionalists – Le Mani Destre Recise Degli Ultimi Uomini

(Mimicry)

Lyden av fortvilelsens, tungetalens og galskapens demoniske skrik, toner av smerte, lidelse og blodtørst.

Flere:

Gluecifer - Automatic Thrill
Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko