cover

Slide in Next to Me

Red Riders

CD-EP (2006) - Ivy League

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Indierock

Spor:
Slide in Next to Me
Radio. Radio.
Century
She's the Girl That Makes Me Not Want to Be Alone

Referanser:
The Clash
The Replacements
Weezer
The Vines
Jet
The Strokes
The Sunnyboys

Vis flere data

Se også:
The Plan A EP - Red Riders (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Übercatchy #2

Mer vanedannende og løssluppen rock fra et av de mest upretensiøse banda jeg har hørt på lenge.

På EPen The Plan A (2005) var det knapt en strofe som ikke var utrolig fengende. Og når Slide in Next to Me ble sendt ut til radiostasjoner her, så ble man vel ikke akkurat mindre overbevist. Dette er første single fra debutskiva, Replica Replica, som skal komme i oktober.

Og Red Riders tar opp tråden de slapp på The Plan A. Bredere basslinje enn den vi får servert på tittelsporet skal man lete lenge etter. Vi snakker en firefelts motorvei – i hver retning! Det er mørkt, det er upbeat og det er igjen latterlig fengende. Radio Radio som kommer rett etterpå er ikke dårligere, og har et halvsløvt arrangement, Strokes'ke gitarer og et enkelt og idiotsikkert refreng.

I Century derimot, er faktisk Red Riders på det mest uinteressante jeg har hørt dem - uten at det betyr at det er en dårlig låt. Den er bare mye mer ordinær enn alt det andre, og det er vel lov å ikke slå til hundre prosent hver eneste gang. Det er nesten betryggende å høre at også låtskriverevnene til disse gutta bare er menneskelige tross alt. Men med unntak av Century så er denne EPen minst like smooth som forgjengeren. Tittelen på sistesporet, She's the Girl That Makes Me Not Want to Be Alone, sier vel egentlig sitt. Den er i tillegg akkurat så søt og koselig som den høres ut som.

Red Riders har ettertrykkelig bevist at de håndterer EP-formatet, og det er bare å glede seg til de slipper debutskiva om ikke så altfor lenge. Hvis man setter sammen bandets tre første EPer så hadde det blitt litt av en skive for å si det sånn, så å si at Red Riders bare har hatt flaks med å skrive en eller to bra låter ville vært løgn.

På turnéen som ble gjort i forbindelse med denne utgivelsen fikk de med seg et annet spennende australsk band, Children Collide fra Melbourne. Har hørt rykter om at det er to av de beste bandene i Australia for tiden (ellers så var det bare noe stemmene inni hodet mitt kan ha sagt – men det er uansett ikke langt fra realiteten).

Nå som de også har blitt med The Living End og End of Fashion på en passe gigantisk Australia-turné så burde mulighetene for å øke fanskaren i hjemlandet være en selvfølge. Et godt utgangspunkt for å sette kursen over vannet om ikke annet.

Dette er uansett enda et bevis på at Red Riders må være et av Australias mest upretensiøse og lovende band. Slide in Next to Me er nemlig en av årets mest vanedannende og catchy singler.