cover

Jabraham Lincoln

Drakkar Sauna

CD (2006) - Marriage

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Akustisk / Folkrock

Spor:
Teach Me Your Legs
Decoy Schmecoy
Carefully Procedured in the Darkest Night
Paul's Letter to St. Job (There's Glass in My Hat)
Get Kazoo People
Mongrel of a Halfman Slave Bitch
You Left Me Liberty
There-s Not Enough Tits on a Wolf
Om, John Surratt
Abandon Love
outro (weeks of speaking)

Referanser:
Animal Collective
Geoff Berner
Billy Bragg
Two Gallants
Split Lip Rayfield
The Impossible Shapes

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Folkelig fra Kansas

Trivelig og oppstemt duo med ganske så burleske tekster i tasken.

Duoen Drakkar Sauna, med base i studentbyen Lawrence, Kansas, har et par album bak seg fra tidligere - plater jeg for ordens skyld ikke kjenner særlig til.

På Jabraham Lincoln har Wallace Cochran og Jeff Stolz med seg frender fra distriktet som enkelte sikkert kjenner fra før, for eksempel Jason Groth (Magnolia Electric Co, Impossible Shapes), Chris Crisci (The Appleseed Cast) og folk fra Split Lip Rayfield. Gjestene besørger helst instrumenter som banjo og trompet, på en plate som i det hele tatt er ganske akustisk og folk-orientert i uttrykket.

Det lovende åpningssporet Teach Me Your Legs høres ut som den er basert på en gammel klezmer-folketone, mens de på påfølgende Decoy Schmecoy har et mer hoiende 60-tallsuttrykk som kan minne litt om Animal Collective rundt Sung Tongs. Drakkar Sauna har i det hele tatt et løselig, skramlende uttrykk, vokalen kastes ut med en predikants kraft og det er en slags jovial fryd over musikken på Jabraham Lincoln.

Mongrel of a Halfman Slave Bitch fremføres med en slags front-porch optimisme som befinner seg nærmere Billy Bragg enn Devendra Banhart for å bruke et forsøksvis forklarende bilde på hvor landskapet ligger. Mer episk anlagte You Left Me Liberty hadde på sin side ikke vært helt upassende i hendene på The Decemberists eller Geoff Berner, men jeg klarer ikke å hente ut den helt samme gløden som disse nevnte referansepunktene evner på sitt beste.

Platens tyngdepunkt er ni minutter lange Abandon Love. Her fremviser duoen et harmonisk vellykket vokalregister og avslører noe av sitt rike språk, men de klarer likevel ikke å forsvare nesten 10 utviklingsløse minutter. Talende nok for platens endelige vurdering er at det er på de tre kortere snuttene Drakkar Saune er mest spennende. Neste gang håper jeg de forsøker å utvikle disse ytterligere. Det kan vel også nevnes at ærverdige Portland Mercury mente at platen er "extremely smart, hilarious..", men der er jeg altså ikke helt enig.

Jabraham Lincoln er dog en gjennomgående trivelig plate, men uten de helt tydelig markerte holdeplassene som vil få meg til å gå om bord veldig ofte.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Espers - Espers II

(Drag City)

Årets vakreste plate? Tatt opp på en bølgende eng ved Stonehenge, innspilt på et grønt løvblad og fremført av seks druider på sopptur.

Flere:

Devendra Banhart - Niño Rojo
Mclusky - The Difference Between Me and You Is That I'm Not on Fire