cover

New Violators

New Violators

CD (2009) Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Synth / Poprock

Spor:
Fahrenheit
Angelina
Runaway
Dance To The Beat
The Move
Burma
Parasite
Dolphin
Distant Friend
The Aftermath
The Ghosts of Every Love

Referanser:
Cadillac
Superfamily
The Killers
The Smiths
a-ha
Prefab Sprout

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


1985 i 2009?

Har du, som meg, etterlyst skikkelig god ny popmusikk i det siste? Fortvil ikke, New Violators hørte kallet!

Det begynner å bli en del år siden Cadillac nå. Bandet som ga oss den fantastiske debuten Cure, og som var Norges hovedleverandør av heftig bluesrock en stund, og ikke minst var et av landets beste liveband. Men slik er det nå en gang at ting forandrer seg, og i tilfellet Cadillac og Per Borten har ting forandret seg ganske radikalt siden den gang.

New Violators er nemlig som de fleste har fått med seg et fullblods synthrockband. Og jeg kan gjerne være den første eller siste som sier at det lett kunne blitt halvpatetisk, i beste fall. For skepsisen var der, men den selvtitulerte debuten er overbevisende til tusen.

Fokus har i stor grad vært på Bortens voldsomme kameleontendenser (og trange hvite bukser) når det gjelder New Violators så langt. Og det er forsåvidt greit, for det har ikke vært noen utgivelser å snakke om heller. At snakken går om ny sveis, ny stil og nye briller får man derfor bare ta som noe positivt. For tre år har det tatt New Violators å få ferdig denne skiva – tre innholdsrike år. Med flere turer til USA, og hjem til Norge for å bygge noen andres studio og få råd til innspillinger- frihet koster.

Og det kan konstateres med en gang at, joda, det er ganske fjernt fra andre New Violators-relaterte prosjekter dette. Bandet har gått fra å være fem til å være tre mann i prosessen, men får fortsatt en del hjelp både i studio og live. De tre som gjenstår har vært med på å gjøre alt på denne utgivelsen, og det høres at det etter hvert har blitt svært klart for disse hvordan dette skulle høres ut.

Borten har nå gått inn for å skrive poplåter, og lykkes tidvis stort. Tre år gamle Burma er fortsatt en knall låt som under andre omstendigheter ville ha vært en monsterhit, og en The Killers ville drept for. Den greier å være hypermelodisk uten å være slitsom, og er hinsides lekkert satt sammen. Burma er en sann popklassiker i mine ører.

Men det er mer. Riktignok ikke som topper Burma, men det kan man da heller ikke forvente. Du har låter som Dance To The Beat, Runaway og The Move – alle knallsterke hitkandidater.

Jeg vil først og fremst anbefale alle gamle Cadillac-tilhengere å gi denne skiva en sjanse, for det er ikke umulig at de kommer til å få seg en liten overraskelse. Den umiskjennelige Borten-signaturen ligger og ulmer hele veien, selv om opplegget er helt annerledes enn før. Og den kraftige vokalen kjenner dere jo igjen fra før av – og den har blitt enda bedre siden sist.

1985 slår meg som et passende referanseår. Her er nikk til flere store utgivelser dette året, fra blant andre band som A-ha, og New Order til The Smiths og Prefab Sprout – og med en aldri så liten dæsj åttitalls Bowie oppi det hele. Og den rekken bør vel være grunn nok for mange til å ta New Violators fatt.

Dette er et av de bedre popalbumene du vil høre i år, og det i en tid hvor skikkelig god popmusikk nesten virker døende.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle

(Spoon Train Audio)

Pur unge gutter fra Moss viser obskure veier tilbake til 60-tallets garagerock.

Flere:

Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet
Grey de Lisle - The Graceful Ghost