cover

Choice Cuts

Carcass

CD (2004) - Earache / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Death metal / Grindcore

Spor:
Genital Grinder
Maggot Colony
Exhume to Consume
Swarming Vulgar Mass of Infected Virulency
Tools of the Trade
Corporal Jigsore Quandary
Incarnated Solvent Abuse
Buried Dreams
No Love Lost
Heartwork
Keep on Rotting in the Free World
R**kk the Vote
This is your Life
Carpitating Bowel Erosion
Slash Dementia
Cadaveric Incubator of Endoparasites
Reek of Putrification
Empathological Necroticism
Foeticide
Fermenting Innards
Exhume to Consume

Referanser:
Deicide
Cannibal Corpse
Morbid Angel
Obituary

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Kadavermetall

Oppsummering av åtte års blodfråtsing fra Liverpool.

Carcass fra Liverpool har siden åttitallet vært en av deathmetallen og grindcorens største aktører. Bandet ble beryktet for å bruke medisinske ord og uttrykk i låt- og platetitler, noe som etter ryktene har bakgrunn i at medlemmene var medisinstudenter. Bandet ble, etter rot og konflikter med plateselskapet, oppløst i 1996, da de gav ut sitt siste studioalbum. Årets utgivelse er en samling av låter fra alle de 6 platene Carcass rakk å gi ut, samt noen tidlige demoinnspillinger.

Platas to første spor stammer fra Reek of Putrefaction (1988). Låtene er relativt korte, lyden er ganske rå og upolert, det går unna i et satans tempo, og det låter i det hele tatt veldig deathmetal ut. De neste to sporerne er hentet fra utgivelsen som kom året etter, nemlig Symphonies of Sickness. Her er teknikken utbedret, dette være seg både produksjon og musikernes ferdigheter. Tekstmaterialet er temmelig grimt, låten Swarming Vulgar Mass of Infected Virulency (som forøvrig betyr noe som Svermende Vulgær Masse av Infisert Vemmelse), kan vel kalles goremetal, uten at denne "sjangeren" skiller seg nevneverdig fra dødsmetallen.
Necrotism, som kom i 1991, er representert ved to låter. Denne utgivelsen er av mange regnet som den beste Carcass kom med, ved siden av Heartwork (1994). Låtene er meget tekniske og velspilte, og jeg har spesielt sans for trommisen, som for det første er meget dyktig, og for det andre har fått god plass i lydbildet, med dype og tunge slag.

Carcass begynte på denne utgivelsen for alvor å bruke de omtalte medisinske uttrykkene, låtene Corporal Jigsore Quandary og Incarnated Solvent Abuse er begge uttrykk man risikerer å høre fra rettsmedisineren på C.S.I, eller Cold Case.
Tools of the Trade kom i 1992, og det er hentet en låt med samme navn fra denne EPen. Denne fortsetter i samme spor som låtene fra Necrotism; velspilt og brutal death metal.

Fra nevnte Heartwork er det hentet tre låter: Buried Dreams, No Love Lost og Heartwork. Alle tre holder et meget høyt nivå, både produksjon, teknikk og intensitet er meget bra. Låtene er dessuten langt mer melodiøse enn de foregående, uten at man kan kalle dette for Gøteborg-metall. For det er det nemlig ikke.

Den småvittige låten Keep on Rotting in the Free World, og R**k the Vote er hentet fra Swansong, bandets siste ordinære studioutgivelse, som kom i 1996. Carcass har her gått litt bort fra dødsmetallen, og låter mer som en slags MegadethPantera inspirert hybrid. Plata ble i sin tid mottatt med noe skuffelse, da låtene strengt tatt ikke holder samme nivå som de øvrige kreasjonene. This is Your Life er å finne på samleren Wake up the Smell the Carcass, som også kom ut i 1996. En ok låt.

Resten av Choice Cuts består av demo-opptak fra 1989-90. Lyden er temmelig råtten, men det kan være litt interessant for blodfansen.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har hørt så alt for mye på Carcass opp igjennom årene, men etter denne presentasjonen er jeg sugen på å høre mye, mye mer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Hunx and His Punx - Gay Singles

(True Panther)

Klart det er flåsete og klart det er vulgært, men det har blitt en samling låter som utelukkende består av gullkorn.

Flere:

The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells
Opsvik & Jennings - A Dream I Used to Dream