cover

Travelall

Calexico

CD (2000) - Our Soil, Our Strength

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Post-rock / Ørkenrock / Eksperimentell rock

Spor:
The Waves Crashing Silently Through the Dominator's Hull
Fine Patina
The Night is Upon us
Cachaca
Driving to Get Away
Comes With a Smile
Lunada Lando
Piker Sam
Flat Handed and On the Wing

Referanser:
Giant Sand
Brokeback
Friends of Dean Martinez

Vis flere data

Se også:
Even My Sure Things Fall Through - Calexico (2001)
Feast of Wire - Calexico (2003)
Feast of Wire - Calexico (2003)
In the Reins - Iron & Wine & Calexico (2005)
Garden Ruin - Calexico (2006)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Reisebrev fra Calexico

Burns og Convertino tar oss på nok en fargerik rundtur i ingenmannsland.

Det er pussig med Calexico. De våger mest og lykkes kanskje best på sine uortodokse utgivelser. Mer enn på offisielle skiver som The Black Light (1998) og Hot Rail (2000) kombinerer de sitt meksikanske slektskap med kjærligheten til Chicagos post-rock scene, og resultatet er som vanlig blendende og originalt. La ikke tilgjengeligheten stoppe dere fra å anskaffe Travelall, Road Map (1999) eller Aerocalexico (2001).

Travelall er tross sin semi-offisielle status altså ingen B-side samler. Med sin 50 minutter lange oppdagelsesferd beviser den at radarparet Burns/Convertino igjen benytter sin store instrumentsamling til beste for menneskeheten.

Nesten ni minutter lange The Waves Crashing... setter tonen på denne helinstrumentale platen. Med Robert Mazureks hjelp kan den nesten minne om en søvnig Miles Davis fra 1969. Sammen med finalen Flat Handed and On the Wing (som varer ca. 13 minutter og er altfor kort) kler Burns og Convertino Travelall med minimalisme, med dyp bass og hviskende trommer som ambiens, der ingen lyder er feilplassert. Selv om ingen av de andre sporene har den samme søken, nevnes jazzy Cachaca, stemningsfulle Driving to Get Away og sydlandske Lunada Lando som minneverdige øyeblikk..

Dette er en form som Calexico så definitivt behersker, og som blir ganske fjernt fra deres mer ordinære vokallåter og fengende mariachi. Uansett hvor bra de alltid er, så er det nesten litt synd at de ikke våger å komme ut av skapet med en ordinær plate.

Det er fullt mulig å høre deler av denne platen som en forløper for Brokebacks eminente Morse Codes in the Modern Age: Across the Americas (2001).

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ghostface Killah - Bulletproof Wallets

(Epic)

En gang i tiden var Wu-Tang banebrytende. Dømmer man ut fra GFKs nye plate har de gått over til å lage helt vanlig, rett fram jævlig bra musikk.

Flere:

Aphex Twin - 26 Mixes For Cash
The Core - Vision