cover

Scandinavian Leather

Turboneger

CD (2003) - Burning Heart / Sonet

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Scandinavian rock / Punk / Tungrock / Metal / Glam

Spor:
The Blizzard of Flames
Wipe It Till It Bleeds
Gimme Some
Turbonegro Must Be Destroyed
Sell Your Body (To the Night)
Remain Untamed
Train of Flesh
Fuck the World
Locked Down
I Want It All
Drenched In Blood
Le Saboteur
Ride With Us

Referanser:
Ramones
Dictators
Amulet

Vis flere data

Se også:
Hot Cars And Spent Contraceptives - Turboneger (1992)
Never Is Forever - Turboneger (1994)
Ass Cobra - Turboneger (1996)
Apocalypse Dudes - Turboneger (1998)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Kjerneverdier

Turboneger har blitt Hobbit Motherfuckers og solgt deler av sjela si

Den glatte, overproduserte popen er djevelens verk.

Åpningen på "Scandinavian Leather" er i så måte noe av det ondeste jeg har hørt. "Blizzard of flames" er en jamrende onanikonkurranse mellom Mark Knopfler og Slash i et Pink Floyd-drevet horehus i Miami Vice, som backet av Bruce Lee-vræl er kokt sammen til en fabelaktig leksjon i ond musikk. En slags musikalsk fellatio av den personifiserte ondskap. Den overgår den überonde åpningen til "Apocalypse Dudes" med flerfoldige Toto-plater, og kulminerer i andre kapittel av historien om Denimkrigerne. Det må oppleves.

Du vil mest sannsynlig føle at skildringen ovenfor ikke er svulstig nok.

Turboneger har foredlet glampunken sin i en monumental produksjon som får Kiss og Bowie til å framstå som en pensjonist-fanklubb for Ronald McDonald. Ramones blir redusert til de limstiftene de ble unnfanget som, og Black Sabbath høres ut som noen snille små kosepuser til sammenligning. Kopien har blitt bedre enn originalene.

Dessverre framstår også Turboneger som glattere enn originalene. Faktisk kan jeg ikke huske at Turboneger har hatt noen kreditert produsent tidligere. Et skritt mot den onde beregnende pop-musikken?

Tja.

Som helhet gir det et inntrykk av å være like utfordrende og nyskapende som en piratkopiert barbiedukke i dongeridress og seilerlue. "Scandinavian Leather" er kreativ stagnasjon i forhold til "Apocalypse Dudes". Den framstår for det meste som en forfining av uttrykket fra fem år tilbake. Den er ikke like denimspeedpunkete som "Ass Cobra", eller pizzasodomistisk som "Apocalypse Dudes". Under tvil ligner det mest en musikalsk revitalisering av andreplata, "Never is forever". Eller berg og dalbane-rock, om du vil.

Tekstmessig er det ikke i det hele tatt på topp. Det nærmeste de kommer storhetstidene er "Sell your body (to the night)", og vrælet om en jævla orgasme i "Train of flesh". Og selvfølgelig "Le saboteur". Men ellers er det relativt uskyldig. Sådann er kapitalismen.

Men vent litt.

"Drenched in blood" og "Turboneger must be destroyed" kunne vært Queers-covere av gjenglemte Ramones-låter. "Ride with us" er en semi-revolusjonær blanding av "Are you ready for some darkness" og "Erection" og avslutter med blokkfløyte-lignende melodilinjer. "Le saboteur", som i sin helhet er på fransk, er hørbar alene på grunn av introen og den urteite linjen "Sacre bleu - du må dø".

Og ikke minst "Fuck the world", som med sine paralleller til "Bad mongo" oppsummerer  Turbonegro-konseptet. Eller kjerneverdiene som det heter i merkevare-bransjen. For "Scandinavian Leather" er enda mer trendbejagende og livstilsparodierende enn tidligere album. Nå parodierer Turboneger seg sjøl. Og de er fullt klar over det.

Dongeri er fremdeles på moten. Selv om Turboneger har blitt Hobbit Motherfuckers og solgt deler av sjela si. De er onde og beregnende.

Det er nå en gang slik rock n' roll skal være.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica

(Cold Spring)

Nyfolk fra England der kornet hylles, solen dyrkes og de romantiske idealer fra May Day til Harvest Festival feires.

Flere:

No Age - Everything In Between
Tinariwen - Amassakoul