cover

Melancholy Street

Silence the Foe

Vinyl 7" (2003) - Dead Letter

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore

Spor:
Penny For Your Lies
Everything You Thought Was Everything
Melancholy Street

Referanser:
Refused
Shellac
Extol

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Tried & True

Driftig hardcore i kjent og energisk stil fra disse trønderne.

Trondheimsbandet Silence the Foe har fått en del oppmerksomhet for sin religiøse overbevisning. Nok om det. 7"-en Melancholy Street er i følge pressemeldingen en "spenstig samling låter", og åpner med den suggererende og riktig så fengende Penny for Your Lies. Silence the Foe vandrer i nokså kjent hardcore-landskap, med to aggressive gitarer som lager et salig kaos pulserende drevet frem av en tight rytmeseksjon, det hele toppet med en passelig angstfylt vokal som er Sint På Ting Som Ikke Fungerer. Dette fungerer fint på førstesporet, men blir litt grøtet og kaotisk på nr to, titulert Everything They Thought Was Everything.

Vokalist Asbjørn Voldrønning skal ha ros for å gi det aller meste i fremførelsen, og samtidig synge på et vis som gjør det mulig å oppfatte deler av teksten.

Melancholy Street avslutter den vesle introduksjonen denne singelen er. Låten begynner nokså rolig med en kontrasterende, rentsyngende vokal som motpol til den lettere maniske vokalistens verbale vold, før det hele legger ut på tur igjen i et solid tempo, før det roes ned igjen til en drivende god rytme som ikke lengre låter like hektisk, og ender opp som det klart beste sporet med en skikkelig melodiøs avslutning.

Jeg vil tro Silence the Foe er en beint fram forrykende live-opplevelse, og det skal bli moro å høre når platen kommer, denne syvtommeren er litt tynt for å danne et bilde av bandets åpenbart varierte og spennende kvaliteter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Trygve Seim - Sangam

(ECM)

Jorda sett fra 10 til 1000 meters høyde. Man trenger ikke å bryte gjennom atmosfæren for å bli vektløs.

Flere:

Fila Brazillia - Jump Leads
Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours