cover

Babylon Rockets

Gemini Five

CD (2003) - Wild Kingdom / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Glam / Hardrock / Lettmetall / Scandinavian rock

Spor:
Babylon Rockets
TwentyFourSeven
You Spin Me Round (Like A Record)
Myself Esteem
Get It Off
Hardcore
Poison Envy
Automaticool
Chemicals Between Us
Hitchin' A Ride
Neon Kicks
Suicide Tuesday

Referanser:
Backyard Babies
Hardcore Superstar
Poison

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Plan glam

Utstudert og ufarlig glam bygd opp rundt utslitte puddelrockklisjeer og stadionrockideer.

Glamrock-kongene i Sverige heter Backyard Babies, bak dem finnes en mengde større og mindre prinser. Gemini Five heter et av de nye tilskuddene. De tråkker i spor som nevnte Backyard Babies har gått opp, og som Hardcore Superstar har slept seg langs. På sin debut har Gemini Five havnet et sted mellom de to andre.

De høres litt for mye ut som utstuderte og glatte kopier av annen skandinavisk rock. Alt på denne skiva høres ut som man forventer at det skal gjøre. En passe dose 80-tallsmetal, krydret med Dregen-riff og innsmurt i pop og lettrock. Bortsett fra at de covrer Dead Or Alives You Spin Me Round (Like A Record) finnes det ingen overraskelser eller nye ideer her. Nevnte låt er ganske artig lytting de første gangene, men langt fra noen genistrek.

Dermed blir Babylon Rockets ei ganske motstandsløs og glatt skive. De tøffe partiene mangler litt på å være tøffe nok, mens refrengene ikke klistrer seg nok til minnet. Låtene er helt greie og tidvis fengende, men mangler det lille ekstra som gjør at man vil høre dem en hvilken som helst lørdagskveld. Der Backyard Babies på sitt beste farer fram som klørne på et villdyr, står Gemini Five igjen som en håndfull smørkniver.

Bandet ønsker nok gjerne å låte farlige, men klarer sjelden å heve seg over repeterende puddelrocksmørje. Låta Hardcore er en intetsigende powerballade som glir motstandsløst forbi. En del av riffa og refrenga kan man ende opp med å nikke lett til, men stort sett bare fordi det minner om bedre ting. Disse gutta har klart å skrive enkelte helt ok låter, men ingen av dem sparker skikkelig rompe.

Dersom Gemini Five skal imponere i framtida blir de nødt til å sleppe seg løs og tørre mer. Dette blir nemlig halvhjerta glamrock etter boka. Da plukker jeg heller fram et par gamle Poison-skiver. Der finnes i det minste en dose humor og enkelte smittende låter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Deradoorian - Mind Raft EP

(Lovepump United)

Sophisticated, sultry and confident debut from Dirty Projectors' Deradoorian

Flere:

Magnolia Electric Co. - Josephine
Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress