cover

Living In America

The Sounds

CD (2002) - Warner Music / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poppunk / Glam / New Wave / Synth

Spor:
Seven Days A Week
Dance With Me
Living In America
Mine For Life
Reggie
Like A Lady
Hit Me!
Rock'n'roll
Fire
Hope You're Happy Now
Riot

Referanser:
Blondie
Melody Club
Surferosa

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Glam-punk-synth-pop

Moderne retropop kan bli det neste store. Da kommer The Sounds sikkert til å selge fryktelig mye.

Det nye, store i Sverige er tydeligvis å blande punk/new wave med åttitallets synthpop. De siste månedene har både Melody Club og The Sounds blitt popkometer på en slik formel. The Sounds ligger tettere opp til en punkestetikk. Det er naturlig å nevne Blondie både på grunn av musikk og image.

Seven Days a Week, Living In America og Fire har alle vært ute på singel og er dermed naturligvis inkludert på skiva. I tillegg får man åtte andre låter i samme gate. Kraftpop med like store innslag av tangenter og gitar. På en måte låter det veldig svensk. Kanskje er det poparven fra ABBA og Per Gessle som slår igjennom, eller at om noen skulle lage slik musikk i Skandinavia måtte det bli svensker.

Styrken til The Sounds er antagelig at de kan nå ut til et enda større publikum enn våre egne Surferosa. Musikk og stil er ikke farligere eller mer rocka enn at den tenner gnisten hos 13 år gamle jenter som er lei av Pink og Avril Lavigne. Dette går det an å stå foran speilet og synge i en hårbørste til. Låter som Mine For Life gir i tillegg såpass store assosiasjoner til tiden for 15-20 år siden at det blir moro for de litt eldre også.

Singellåtene er blant de beste sporene på skiva. Tittellåta er en perfekt blanding av hitlistepop og rock'n'roll. Fire har sin styrke i røffhet, kraft og refreng. Flere av de andre er litt for kjedelige. I tillegg mangler vokalist Maja Ivarsson det lille ekstra som gjør at litt mer anonyme låter trekkes opp.

The Sounds har laget ei underholdende vorspielplate. Musikken er ofte humørfylt og arrangementene kan lett få lytteren til å trekke på smilebåndet. Living In America er likevel litt for endimensjonal og har for få høydepunkter til å bli stående som en virkelig minneverdig skive. Innimellom kan man også få følelsen av at låtene stort sett er smidd i samme form.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Gerd og Otto - Et Luftslott på Månen - Kapittel 1: 1934-1948

(Normann)

En forbilledlig presentasjon og en bauta over Otto Nielsens talenter som låtsmed.

Flere:

Ghostface Killah - Fishscale
The Sea and Cake - One Bedroom