cover

Get Saved

Pilot to Gunner

CD (2004) - Arena Rock / Rykodisc / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Post-punk / Punk / Poppunk / Emo

Spor:
Get Saved
Metropolitans
The Product
Hey Carrier
Sorry Names
Barrio Superstarrio
No Blooded
Hot Circuity
Downstate
Dry Ice & Strobe Lights
Sound Recovery

Referanser:
The Strokes
The Hives
Radio 4
French Kicks

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Lost-punk

Blekt haleheng til nyrocken leverer skreddersydd materiale for å erobre generelle hitlister.

Get Saved er Pilot to Gunners andre plate, og spinner videre på mye av det samme som de leverte med debutplaten Games at High Speeds (2003); tradisjonell emorock med standard instrumentering; to gitarer, bass, trommer og vokal. Lydbildet preges av en temmelig glatt produksjon, som har strippet musikken for enhver antydning til klør, grums eller tenner. Flertallet av sangene er radiovennlige, catchy poplåter som sitter så lett i øret at man kan begynne å lure på om de er skrevet for å passe inn i radiostasjonenes listekrav.
Fra tittelsporet Get Saved, med den lett nynnbare frasen "Everyone'll get saved/ everyone'll get saved if you join us" (repeter), over til den mer peppy Barrio Superstarrio, med simple postpunk-beats og antydning til driv og tempo, blir det tydelig at kvartetten forsøker å appellere til en så bred masse som mulig.

Det er vanskelig å konkludere med noe annet enn at Pilot to Gunner har lykkes med det de er ute etter, men samtidig har de mistet enhver antydning til karakter, identitet eller særpreg - å appellere like mye til alle betyr gjerne at man ender opp med å ikke ha noen appell i det hele tatt - det blir simpelthen for blekt og generelt.

Litt av skylden for det til tider anemiske uttrykket hviler på hovedvokalist Scott Paddin, som høres ut som en frustrert punker som har blitt tvunget til å synge noe som har langt mindre sinne og budskap og ... innhold enn punk vanligvis har. Bandet har skamløst hevet seg på bølgen av ny-rock som oversvømmer populærmusikken i dag, men er blottet for særhetene og coolnessen til band som The Hives og helt uten hooks og stramme rytmer à la Franz Ferdinand.

Det er ganske enkelt ikke så mye å si om Get Saved, annet enn at det er en plate som drukner fullstendig i bølgen av middelmådig rockemusikk som fins tilgjengelig i dag. Pilot to Gunner er et band av den typen man går og ser hvis man bor i en by som er så liten at de skikkelige rockebandene aldri gidder å komme innom - et brukbart surrogat, men neigu ikke så mye mer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Rockettothesky - Medea

(Trust Me)

Iskald og stemningsfull tragedie, fra en musikalsk dramaturg som ikke bare kjenner teorien, men også kan spille musikken.

Flere:

The Clientele - Strange Geometry
Noa Babayof - From a Window to a Wall