cover

Kingdom of Norway

Ronnie Le Tekrø

CD (2007) - Bonnier Amigo / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Poprock / Glam

Spor:
Kingdom of Norway
Happy
Missing Mrs. Hippie and You
Kissing Disease
From a Bird's Perspective
She Stole the Magic
Crazy 'bout You
1976
Sweet Mother India
It's Life Itself

Referanser:
TNT

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Alt for Norge

TNT-gitaristen er aktuell med både eget TV-program, bok og ny plate. Hans hyllest til fedrelandet fremstår som et hastverksarbeide.

Ronnie Le Tekrø er aktuell på flere fronter om dagen. Først og fremst er han rocke-lektor i TV2-satsingen Rockeskolen, i tillegg til at VG-journalist Stein Østbø nylig ga ut en biografi om gitaristen fra Toten.

Omtrent på samme tid som Hekta (som boka heter, for den som ikke visste det) ble lansert slapp Tekrø også sitt rykende ferske album, titulert Kingdom of Norway. Dette er den første plata der Tekrø gjør all hovedvokal selv, og til tross for at mannen nok har friere tøyler når han går solo, har musikken likevel tydelige fellestrekk med den han gjør i moderbandet TNT.

Til tross for et par perler av noen låter er det ikke mye her som glimrer. Produksjonsteknisk sett er Kingdom of Norway riktig svak, og Tekrø synger likedan. Samtidig har han altfor svake låter til at dette blir interessant. Faktisk er det de to instrumentalene From A Bird's Perspective og 1976 som kommer best ut av det; to flotte låtkreasjoner som klart og tydelig beviser at mannen fremdeles kan lage flott musikk. De øvrige blekner som en nordmann om vinteren, der de låter både blodfattig og underprodusert. For variasjonens skyld har gitaristen med seg musikere på for eksempel cello og fiolin, i tillegg til et og annet innslag med trekkspill.

Et lugubert cover gir kun en forsmak på et litt trist musikalsk møte med Ronnie Le Tekrø, men ved hjelp av de to ovennevnte instrumentalene er i hvert fall treeren sikret.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Rosanne Cash - Black Cadillac

(Capitol)

Ei dotter minnast og tar farvel, med velfunderte ord og sterke tonar.

Flere:

Devendra Banhart - Smokey Rolls Down Thunder Canyon
Loscil - Triple Point