cover

Complete Punk Singles Collection

UK Subs

CD (2011) - Captain Oi! / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
C.I.D.
Stranglehold
Tomorrow Girls
She's Not There
Warhead
Teenage
Party In Paris
Keep On Running (til You Burn)
Countdown
Self Destruct
Another Typical City
Private Army
The Gun Says
New Barbarians (live)
Hey! Santa


Motivator
Sabre Dance (extended)
Jodie Foster
Postcard from L.A.
Betrayal
War On The Pentagon
Day Of The Dead
Cyberjunk
Riot
Reclaim The Street
Drunken Sailor
666 Yeah
Warhead (2008)

Referanser:
The Sex Pistols
The Damned
Sham 69
Buzzcocks

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Punklegender i boks

Alle legendenes a-sider er samlet i en flott liten boks.

Det virker som om nærmest alle førstegenerasjons-punkband fra England fortsatt er på veien. Band som Damned, Sham 69, Lurkers, Buzzcocks med flere er aktive. Selv Sex Pistols samles sammen i ny og ne. Et annet nærliggende eksempel er UK Subs, som turnerer i både inn- og utland og har dessuten utgitt et helt nytt album nå i 2011.

UK Subs er Charlie Harper og vice versa. Gründeren, vokalisten, gamlefar og eneste medlem som har vært med hele veien siden starten (november 1976) er en levende punklegende. I motsetning til de fleste som var i slutten av tenårene/tidlig i 20-årene da punken eksploderte rundt 1976/77, var Harper allerede en godt voksen mann (født 1944). Men energien var det ingen som å kunne betvile. Harper var og er fortsatt en punker.

Vinyldebuten kom i 1978 med singelen C.I.D. (etter først å ha deltatt på samlealbumet Farewell To Roxy samme år), en låt som har holdt seg ung og sprek, og der selve lyden av bandet ble satt. Ikke ulikt Damned og de øvrige britiske punkerne ble inspirasjonen hentet fra amerikanske band som New York Dolls og Ramones, blandet med sine egne: The Who, Zombies, Yardbirds m.fl. Året etter kom første albumet Another Kind Of Blues – en klassiker innen punksjangeren.

Siden den gang har det kommet mange album og enda flere samlere fra et band som knapt har vært oppløst. Complete Punk Singles Collection er en dobbel samling som tar for seg alle deres a-sider fra starten og helt fram til i dag. Majoriteten av samlingene som tidligere er utgitt tar ofte for seg bandets første leveår, men med dette foreligger endelig et dokument over hele karrieren så langt. I en flott boks med tilhørende booklet presenteres og beskrives hver singel.

Det som er så inderlig godt med UK Subs er at det er ekte punk – akkurat som Ramones i sin tid er det ikke fokus med musikalsk utvikling eller tekniske ferdigheter. Her er trofasthet og ærlighet med glød og energi. Låtene strekker seg alltid underkant av tre minutter – raskt og enkelt.

Salgsvolumene var gode i starten der andre singelen Stranglehold er deres beste plassering (# 26) så langt, mens beste LP-plassering var tredjeutgivelsen Crash Course (# 18). Alle hitsene er med: Tomorrows Girls, lekne og småsprettne Party In Paris og ikke minst Warhead – deres femte singelutgivelse fra 1978. Klassisk enkel i sin form med stødig bassgang og enkle gitarriff har den blitt legendarisk, og ble blant annet benyttet i den flotte filmen This Is England (2006).

Som så mange andre band innen samme sjanger ble det nedtur både salgsmessig og musikalsk utover 80-årene. Derfor er deler av materialet også sprikende i forhold til de tidligste utgivelsene, og spesielt høres låtene fra 1981 til 1987 veldig anonyme ut, med mangel på glød, energi og fandenivoldskhet. Fra Motivator (1988), som høres ut som Turboneger, blir det bedre. Soundet er tyngre enn tidligere og flere låter holder høy 79-standard (Jodie Foster, Day Of The Dead, Reclaim The Street), før det hele samlingen og siste singelutgivelse så langt avsluttes med en nyinnspillt versjon av Warhead (2008). Riktignok noe mer polert enn originalen, men med punkspiriten i beste velgående.

Complete Punk Singles Collection er absolutt verdt hver eneste krone, men er lommeboka relativt tynn, kreditten trukket nesten helt i taket, anbefales det å starte med Another Kind Of Blues.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen