cover

Freeze!

Feverdream

(2004) - Coalition

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Indierock

Spor:
America
My Johnson
More Than A Theme
Adapt 'Til You Snap
4 Times Lucky Makes A Man The Man

Referanser:
Fugazi
Blonde Redhead
Shellac

Vis flere data

Se også:
Future Directions - Feverdream (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Manisk i drømmeland

Nederlanske feberfantasier i krysningspunktet mellom hardcore og indie.

Nederlandske Feverdream har i denne omgang nøyd seg med en EP. De fem låtene er spilt inn i 2001 og 2002. Dette er materiale som i sin tid egentlig var tiltenkt singelutgivelser, men som ikke er tilgjengelige før nå. Bandet låter fortsatt som Blonde Redhead på speed eller Fugazi på popkurs.

EPen gir et godt bilde av bandets energi og spenningselement. Den fungerer dermed glimrende som en slags introduksjon til Feverdreams frustrerte verden. Musikken er ikke alltid lett å få fatt på ved første forsøk. Etter noen runder kan det hende at bandet klarer å sende noen gufs gjennom kroppen din. Likevel mangler det fortsatt mye for at låtene sitter skikkelig. Drivet sitter heller ikke hundre prosent. Jeg blir i hvert fall ikke helt revet med. Feverdream vil nok gjerne være interessante - kanskje prøver de litt for hardt?

Freeze! inneholder fem eksempler på trioens maniske hardcoreindie. Dette er musikk som minner om vond barndom og trøblete oppvekst. De har en utfordrende kombinasjon av kontroll og kaos i låtene, men kunne med fordel fokusere mer på melodier. Den USA-fientlige America sparker i gang blodomløpet, men dette følges ikke opp i særlig grad. Den ensidige More Than A Theme er egentlig bare kjedelig. Mest irriterende er likevel de seks tomme minuttene på slutten.

Er du interessert i litt ekperimentelt lydende indie, kan dette være måten å skaffe seg et nytt bekjentskap. Feverdream er på ingen måte i overflata av den nye, spennende rocken, men ligger liksom og vaker under skorpa.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fleet Foxes - Fleet Foxes

(Sub Pop / Bella Union)

Eit ruralt pop-under tufta på gamle tonar, like naturleg og friskt framstilt som lerkesong ein grønnkledd vårdag.

Flere:

Pernice Brothers - Live a Little
Green Day - American Idiot