Kine Jeanette Solberg: Fem fra 2007

Jeg har dessverre ikke vært så flink til å sjekke ut nye album i år, noe som gjør dette med en årsliste litt kinkig. Jeg kan nok lage en liste med ti av årets utgivelser jeg liker. Men for å unngå å inkludere album jeg ikke virkelig har spilt i hjel, har jeg i stedet valgt å liste opp de fem som har preget mitt musikkår aller sterkest.


Tinariwen - Aman Iman

CD (Independiente Ltd.)
2007 var året der jeg opp til flere ganger fant meg selv stående i et territorium jeg tidligere ikke hadde våget meg bort til: world-seksjonen i platebutikken. Tinariwen kan nok ta litt av æren for dette.
» [vis produktdata]

Panda Bear - Person Pitch

CD (Paw Tracks)
Kun én gjennomlytting tok det for at dette albumet satt seg i hodet mitt og suste rundt der en hel dag, før jeg kom hjem og fikk høre det igjen. Jeg lurer på hva Brian Wilson synes om dette?
» [vis produktdata]

Burial - Untrue

CD (Hyperdub)
Det hendte vel at jeg hørte på iPod når jeg gikk ute tidlige morgener og sene kvelder før dette også, men jeg kan ikke skjønne hva jeg hørte på da det ikke var Burial.
» [vis produktdata]

M.I.A. - KALA

CD (XL)
M.I.A har med dette albumet gjort det lett å være DJ (i mine øyne). Kun én låt har det krevd for at jeg har kalt utekvelden for tidenes kveld og DJen for tidenes DJ: Paper Planes.
» [vis produktdata]

Dälek - Abandoned Language

CD (Ipecac)
Som jeg har skrevet tidligere her på groove, fikk dette albumet meg til å vurdere å smake sjokoladetrekte kjøttkaker. Nå har jeg ikke gjort dette enda, men Däleks kombinasjon av hiphop og støy har jeg fortsatt å høre flittig på siden den gang.
» [vis produktdata]

Et hjertelig takk sendes også til:

Arcade Fire, Balkan Beat Box, Beirut, Britney Spears, Bill Callahan, Cerrato, PJ Harvey, Iron & Wine, Justice, Rilo Kiley, The Shins, Yeasayer. (For ikke å glemme de jeg har glemt, samt de jeg sjekker ut neste uke, selvsagt).

Kine Jeanette Solberg
(01.02.08)

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Two Gallants - What the Toll Tells

(Saddle Creek)

Lyden av det tidlege Amerika. Snasen folkrock og slepne mordarballader fra San Franciscos Two Gallants.

Flere:

The Boy Least Likely To - The Law of the Playground
Pow Pow - Last Days On Earth