Gjesteliste: Susanna Wallumrød

Wallumrød har en av landets fineste stemmer, og bruker den både med sitt Magical Orchestra, som Susanna, med egne eller som tolker av andres låter. I år har hun gitt ut single med Bonnie Prince Billy (WIll Oldham) og platen 3 (Rune Grammofon).

Her er Wallumrøds årsliste for 2009:

Larkin Grimm - Parplar

CD (Young God)
Denne dama tok meg med storm da jeg hørte henne live i Oslo for et par-tre år siden. Jeg hørte henne igjen i New York for et år siden, og kjøpte da Parplar som har vært med meg gjennom 2009. Sterk stemme, sterke låter og et mørkt fascinerende univers.
» [vis produktdata]

Arve Henriksen & Elling Vanberg - Ellivan

CD (NOR-CD)
Dikteren Elling Vanberg etterlot seg tre manuskripter til tre bøker som ble utgitt etter hans død i 1993. På denne platen spiller Arve Henriksen, Anna Maria Friman, Karl Seglem, Terje Isungset og Jan Bang til opptak av dikterens egne resitasjoner. Dyptgripende poesi og fryktelig vakker musikk!
» [vis produktdata]

Dirty Three - Whatever You Love, You Are

CD (Bella Union / Touch and Go)
Dette er bandet til Jim White, en fantastisk trommeslager som spiller med PJ Harvey, Bonnie Prince Billy, Cat Power, Nick Cave, etc. Plata består av seks langstrakte instrumental-låter; gitar, trommer og fele - ekstremt fin musikk, og selvfølgelig Jims karakteristiske trommespill gjør albumet til et av høydepunktene for meg i 2009.
» [vis produktdata]

Fever Ray - Fever Ray

CD (Rabid)
Karin Drejers utstikker fra The Knife er en spennende, litt skummel og annerledes verden....
» [vis produktdata]

Luciano Berio & Cathy Berberian - Recital I for Cathy / Folk Songs / Weill Songs

CD (RCA)
Den legendariske mezzo-sopranen Cathy Berberian synger her en blanding av Berio, folkesanger og Weill. Hun var gift med den italienske samtidskomponisten Luciano Berio i 14 år, og visstnok hans muse i og etter ekteskapet. (Det skal nevnes at både John Cage og Igor Stravinsky var blant de som komponerte musikk for hennes stemme.) For en stemme, og for noen tolkninger - udødelig musikk!
» [vis produktdata]

Frida Hyvönen - Silence Is Wild

CD (Licking Fingers / Secretly Canadian)
Det har vært veldig fint å bli kjent med Frida Hyvönens musikk; denne plata har jeg hørt mye på i 2009. Tekstene og melodiene er egenrådige, og hun synger enormt bra. Hørte henne også på Parkteateret, det var en fantastisk konsert!
» [vis produktdata]

Bonnie Prince Billy - Beware

CD (Domino)
Vi gjorde en support-turné med Bonnie Prince Billy i Europa i våres, og var så heldige å få bli kjent med låtene fra dette albumet gjennom å høres hans konsert hver kveld. Bonnie er en unik stemme og låtskriver; musikken treffer meg både plutselig og vokser på meg over lengre tid.
» [vis produktdata]

Bladed - Mangled Dreams

CD (Crispin Glover Records)
Knalltøft album fra en knall duo som har blitt trio. Anita Kaasbøll og Stian Westerhus utgjør stammen med vilt bra synging, spilling og effektskruing. Det er på tide at flere får høre denne plata. Slår beina under det meste på den alternative rocke-scenen, og den u-alternative for den sakens skyld..... Kjøp plata og skru opp volumet!
» [vis produktdata]

Hope Sandoval and the Warm Inventions - Through the Devil Softly

CD (Nettwerk)
Den herlige andre-plata til Hope Sandoval og Colm O'Ciosoig, nydelige låter og stemninger. Ren nytelse fra begynnelse til slutt.
» [vis produktdata]

La den rette komme inn
Utgitt på DVD i 2009. Må bare nevne denne filmen, selv om dette er en musikk-liste og filmen kom i 2008. Jeg så den dessverre ikke på kino, men på DVD i 2009. Wow, for en nydelig film!

Perlebryggeriet av Jenny Hval
Jeg har kun lest utdrag av boka hittil, og gleder meg til å lese den i sin helhet i jula.

God jul og gode ønsker for 2010!


(24.12.09)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Throw Me the Statue - Moonbeams

(Secretly Canadian)

Secretly Canadian snappet opp Throw Me the Statue og gav ut debutplaten på nytt. Det vitner om god dømmekraft.

Flere:

Supersilent - Supersilent 7
The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots