The Yardbirds (1963 - 1968)

The Yardbirds er vel for de fleste mest kjent som bandet som har fostret tre av Storbritannias fremste gitarister: Eric Clapton, Jeff Beck og Jimmy Page. Selv om besetningen var noe ustabil, var bandet likevel en viktig enhet som har hatt stor betydning for utviklingen av et moderne rocke-lydbilde med elgitar som det mest sentrale element.

Eric Clapton var med i Yardbirds nesten helt fra starten, etter at den 16-årige Anthony Topham - som var med på å starte gruppen - ble halt ut av bandet av bekymrede foreldre som ikke syns at rock var noen passende karriere. I mars 1965, kort tid etter at andre albumet For Your Love var spilt inn, forlot han bandet for å bli med i John Mayalls Bluesbreakers - Clapton likte ikke utviklingen i Yardbirds, og ville holde seg nærmere bluesen.

Den ledige plassen i bandet ble opprinnelig tilbudt Jimmy Page, men han avslo. Dermed ble nestemann med gitar-stafettpinnen ble Jeff Beck, som på det tidspunktet spilte i The Tridents. Med Beck på gitar hadde Yardbirds sin mest suksessrike periode, og hadde flere hits...
>> Les hele biografien
(endret 05.01.03)

Medlemmer:

Weblinker:

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Machines - Stereotypes

(C+C)

Velkommen til en malstrøm av bevisst og ubevisst arrangerte tilfeldigheter hvor ingen er trygge og alle er fritt vilt.

Flere:

American Suitcase - Summerman
Le Corbeau - Moth on the Headlight