Peter Gabriel

Surrey, England

Peter Gabriel ble født 13. mai 1950 i Surrey, England. Hans musikalske karriere startet i bandet The Garden Wall sammen med skolekamerat Tony Banks. Disse slo seg sammen med bandet The Anon og dannet det ikke ukjente Genesis i 1967. Gutta var fortsatt skoelelever da de fikk kontrakt med Decca.

Peter Gabriel var vokalist i Genesis fram til mai 1975 da han begynte sin solokarriere. Sammen med produsent Bob Ezrin ga han ut det første av fire album kalt "Peter Gabriel" i 1977. Albumet nådde ikke helt fram hos publikum, men en av låtene, Solsbury Hill, har senere blitt en solid klassiker.

På album nummer to (1978) fikk Gabriel hjelp av Robert Fripp som produsent, og lydbildet ble nokså annerledes, men fortsatt nokså rocka i uttrykket. De mest kjente låtene herfra er vel DIY og On The Air. Førstnevne ble sluppet som singel, uten at den nådde inn på hitlistene.

Endringene i lydbildet og låtskriverteknikk var større med album nummer tre, som kom i 1980. Denne gang med Steve Lillywhite som produsent, og med sampleren Fairlight CMI som en meget viktig bestanddel...
>> Les hele biografien
(endret 22.06.02)

Band-biografi


Groove.no diskografi

Deltar på

Produsent

Komponist/låtskriver

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Marissa Nadler - Little Hells

(Kemado)

Marissa Nadlers første popalbum kommer til sin rett, akkompagnert av flotte gjesteartister og ektefølte ballader.

Flere:

Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos
Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus