Terence Trent d'Arby

New York City, New York, USA

TTD ble født og vokste opp på Manhattan, NYC, men etter at han ble myndig har Europa vært hans kontinent. Han dri til Tyskland i militæret, og slo seg ned i London i 1984 etter et par år med funkbandet Touch.

Etter to år i den engelske hovedstaden, fikk han napp med en av sine demoer hos CBS, og med singelen "If You Let Me Stay" som han fikk med på programmet The Tube på Channel 4. Singelen nådd hitlistene, og debutalbumet fulgte kort tid etter. Den klassiske Wishing Well fra TTD førstealbum nådde faktisk førsteplass på de amerikanske listene, mens albumet klatret til nummer fire. For de engelske listene var situasjonen akkurat omvendt.

Etter debuten ble TTD beryktet for å ha et nokså stort ego, og da han kompromissløst kjørte sin egen linje på oppfølgeralbumet Neither Fish Nor Flesh i 1989, forsvant han fra rampelyset. Siden har han ikke hatt i nærheten av samme gjennomslagskraft som han hadde med sin første plate, selv om mange hever hans tredje skive, Symphony or Damn, holder om trent samme høye nivå som Introducing...

I de siste årene har TTD gått mer over over en slags neo-spirituell greie og har tatt på seg aliaset Sananda Maitrena. Det har ikke ført til noen større kommersiell suksess.
(endret 19.06.03)

Anmeldelser:

Cover: Terence Trent d'Arby - Sananda Maitrena's Wild Card (2001)

Sananda Maitrena's Wild Card - Terence Trent d'Arby (2001)

CD()  (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)Trent D'Arbys album gaper over mange genre, men er tung å fordøye.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko

(Laskeuma / Nordic Notes)

Den finske underverdenen inviterer nok engang til epileptisk dans, polonese og moshpit.

Flere:

Håkan Hellström - Ett Kolikbarns Bekännelser
Diverse artister - Do You Know House? - Volume One