Iggy til Tromsø

Iggy & the Stooges med eksklusiv konsert på Buktafestivalen.

De første artistene til årets Buktafestival i Tromsø er klare, og årets definitive headliner er nok Iggy & the Stooges som spiller eksklusivt på Bukta i sommer.

I tillegg er det amerikanske garasjepunkbandet New Bomb Turks og de norske livefavorittene BigBang også klare for årets festival.

Buktafestivalen er eneste norske festival som får presentere legendene på scenen i sommer.

- Det er en gammel drøm som går i oppfyllelse når Iggy & The Stooges entrer scenen i Telegrafbukta, sier festivalsjef Robert Dyrnes i en offisiell uttalelse.

- Om noen skal klare å overgå Lemmy og Motörhead fra fjorårets festival, må det bli Iggy & The Stooges.

I mars slipper Iggy and The Stooges The Weirdness, det første albumet de har gitt ut sammen siden Raw Power fra 1973.

Frontfigur Iggy Pop og bandet The Stooges debuterte med albumet "The Stooges" I 1969, og ga senere ut klassikerne Fun House (1970) og Raw Power (1973). The Stooges regnes som et av bandene som la grunnlaget for punken.

Stooges i dag er, i tillegg til Iggy Pop, originalmedlemmene Ron Asheton (gitar) og Scott Asheton (trommer), Mike Watt (fra The Minutemen) er kommet inn som ny bassist (deres originale bassist Dave Alexander døde i 1975.) Saksofonist Steve MacKay, som var med på albumet Fun House er også med i dagens utgave av bandet.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Thomas Dybdahl - Science

(Universal)

Hausten er her. Dybdahl er her. Men er ikkje graset litt grønare? Og har ikkje fyren laga si beste plate tru?

Flere:

The Twilight Singers - Dynamite Steps
Efrim Manuel Menuck - Plays "High Gospel"