Rockfest fyller fem år

Jubilanten i Tromsø feirer to dager til ende i april, der amerikanske Ghetto Ways og svenske The Maharajas er blant de som står for underholdningen.

For femte gang byr den selverklærte antifestivalen opp til dans, denne gangen i samarbeid med The 13th Floor Club i Oslo. Programmet den siste helga i april er som vanlig preget av utagerende garasjerock og tilstøtende herligheter som surf, rockabilly, country og hissig punk.

Rockfest var i fjor preget av en del kanselleringer. En av disse var Brooklyn-trioen Ghetto Ways, som måtte kaste inn håndkleet da punkernes frontkvinne Jenna Young brakk håndleddet noen dager før avreise over Atlanteren. Arrangør Egon Holstad gir seg som kjent ikke så lett, og dermed står de (med rustning) på plakaten for årets arrangement.

Programmet på Blå Rock i Tromsø og Garage i Oslo er noenlunde likt, og der finner vi kraftfulle The Cheaters, slemme (og uheldige) Pirate Love (bildet) og den svenske surftrioen The Barbwires. Festivalen byr også på to band fra balløya; Hipbone Slim & The Kneetremblers og The Kneejerk Reactions – begge med medlemmer fra mer kjente orkestre som Thee Milkshakes, Thee Mighty Caesars, Thee Headcosts, Link Wray band, Holly Golightly band og The Snags.

Broderfolkets beste garasjerockband, The Maharajas, har også meldt sin ankomst, og sammen med unge, lovende og fremadstormende Bad County Officials (Tromsø) og Master Piece of Cake (Oslo) burde alt ligge til rette for to gøyale dager 24. og 25. april.

Vi lar arrangøren få siste ord:

Drit i vårens første hestehov, gåsunger og vassen Kvikk-Lunsj i råtten snø. Vårens vakreste eventyr er ROCKFEST, og nå er det gudskjelov ikke SÅ lenge før det smeller igjen.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Plastikman - Closer

(NovaMute)

Plastikman er tilbake, mer monoton og minimalistisk enn noen gang. Etterlengtet utgivelse fra en av de virkelig store.

Flere:

Lalla Carlsen - Norges Revydronning
The Megaphonic Thrift - Decay Decoy