1. desember: Gay Against You

Da Gay Against You nå sier takk for seg vil et par veldig mennesketro roboter ta deres plass og lage ekstremt viktig popmusikk.

Relaterte sider:

Gay Against You

- Den eneste tanken bak det å starte band var egentlig bare for å være i et band. Vi hadde en idé om å bare spille utendørs, og la offentlige avstemninger avgjøre hva slags type musikk vi skulle spille til enhver tid. Det skjedde imidlertid ikke...

Joe Howe og Lachlan Rattray. De to skotske bestevennene i Gay Against You har kanskje ikke vært blant oss lenge, men de har nok gjort et inntrykk på de som har vært vitne til de elleville showene til duoen. Nå er det imidlertid over, og de kommende konsertene er bandets siste sammen.

- Ting forandrer seg jo, sier Howe. Jeg bor i Berlin nå, og det gjør ting en del vanskeligere. Men for å være ærlig så er det jo bare sånn da, at noen prosjekter har gjort det de kan gjøre. Jeg er stolt av alt vi har gjort som et band og jeg har hatt det fantastisk hele veien, vi kan jo ikke be om mer enn det?

- Vi dannet et band bare for å ha det gøy, legger Rattray til. Og vi har definitivt oppnådd det, men vi har ikke mer å by på som Gay Against You nå, så da er det leggetid.

The jokes just seem to get funnier

Howe er aktuell med sitt nye prosjekt, Ben Butler & Mousepad, som slipper en syvtommer på den norske labelen Dødpop snart.

- Vi har spilt i Norge et par ganger allerede, og kommer garantert tilbake når syvtommeren slippes.

Rattray på sin side har ingen musikkprosjekter på gang i nærmeste fremtid.

- Jeg driver med bidrag til noen kunstutstillinger, i tillegg til å lage nettsider og dataspill.

Men tilbake til Gay Against You. Dere har jo en utrolig dynamikk mellom dere, hvordan har det blitt sånn tror dere?

- Vi har jo vært kompiser i evigheter da, og vitsene virker bare å bli bedre og bedre.

- Først vil jeg bare si takk! Det er hyggelig å høre. Jeg leste en omtale nylig og der stod det at vi hatet hverandre, så godt å høre at andre har et annet inntrykk. Men ja, vi har jo kjent hverandre veldig lenge.Viktigere enn The Beatles

Hva skjer når dere er borte da? Hvor skal folk få sitt hyperaktive elektrofiks fra?

- Jeg har ordnet slik at et par svært mennesketro roboter skal ta arven vår videre. De har blitt programmerte til å gjøre oppførselen vår gradvis verre. Vi kommer til å fremstå frekkere, latere, mindre kreative, feitere og bare generelt sett verre, helt til folk glemmer oss helt. Så vil robotene forlate bandet for å starte eget band, et band som kommer til å ha flere hitlåter før et år er gått og vil være omtalt som et viktigere band enn The Beatles når det gjelder innflytelsesrik popmusikk. Så vil robotene bli utdaterte og bli erstattet av sansestøv. THE END!

- Jeg skal passe på at robotene adlyder Asimovs robotlover, legger Rattray til.

Dere har alltid så utrolig mye energi. Hvor tar dere egentlig all energien fra?

- Sansestøv! THE END!

- Jeg skal passe på at sansestøvet ikke har insekter og hår i seg.

Galskapen kan sees for siste gang i Norge 4. desember på Landmark i Bergen og helt gratis 5. desember på The Villa i Oslo.

Foto: Andrew Elliscomments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo