Kreator, Betong 28.februar

Thrash metal fansen var samlet på Betong for å bivåne legendariske Kreators tilbakekomst til Oslo. Mille Petrozza og hans menn skuffet så visst ikke de fremmøtte.

Relaterte sider:

Kreator

Alle bilder: Karolina E. Piwko.
Du finner flere i galleriet


Fredag kveld er og blir en bra anledning for å holde en metalkonsert, og Betong var godt fylt opp denne kvelden. Som ventet spilte bandet mange låter fra sitt nyeste album, Hordes Of Chaos.

De åpnet likeså godt med de to første sporene på skiva; tittellåta samt den groovy Warcurse, og tonen var dermed satt. Tysklands sinteste mann, vokalist og gitarist Mille Petrozza, gjorde det tidlig klart at bandet ville vise hvor skapet skulle stå. Rå energi og brutalitet blandet med gode melodier har vært seiersoppskriften for dette bandet en stund nå, og denne kvelden fungerte det så til de grader. Lyden var, som den ofte er, litt skral de første par låtene, men dette gikk seg fort til. Og da Extreme Aggression runget gjennom høyttaleranlegget var både band og publikum allerede i ferd med å bli ordentlige varme i trøya.

Nevnte vokalist viste en sceneframtreden en frontmann verdig, der han kommuniserte med publikum og styrte dem akkurat dit han ville. Det kan diskuteres hvor positivt fenomenet med moshpits og ølkasting er, men Mille hadde full kontroll over moshpitene fra scenen. Dem ble det mange av, da han manet dem fram foran de fleste gamle låtene, slik som Pleasure To Kill, Coma Of Souls og Riot Of Violence. Forøvrig viste mannen som vanlig en enorm entusiasme, og det hersker liten tvil om at Kreator er hans livsverk.

Gitarist Sami Yli-Sirniö kom med i bandet i forkant av Violent Revolution skiva i 2001, og har brakt en helt ny dimensjon til bandet med sitt melodiøse og heftige gitarspill. Dog fikk vi nok en gang se at verken han eller bassist Christian Giesler har noe scenepersonlighet å snakke om, de ble mest stående der og spille sine partier. Liten sceneplass tatt i betraktning, Giesler fremviste allikevel en bevegelsesradius så snever at selv Ian Hill (bassisten i Judas Priest) ville klart å holde følge, men dette blir selvsagt bare småplukk. Trommis Jürgen ”Ventor” Reil var over hele trommesettet låt etter låt, og selv om trommisen ofte ikke er den første som blir lagt merke til, fortjener han å bli nevnt.

Da bandet kjørte i gang tittellåta fra 2005s Enemy Of God, et mesterverk av ufattelige dimensjoner, beviste bandet nok en gang hvor solide de er på scenen. Kreator har alltid vært kjent for å være et tight liveband, men at de skulle levere varene så til de grader på en liten klubb som Betong, viser bare hvor mye bandet brenner for sin musikk og for sine fans.

Versjonen av Betrayer fra Extreme Aggression-skiva var enormt fet, men høydepunktet rent underholdningsmessig kom under Flag Of Hate, som ble spilt som ekstranummer. Da Mille messet ”it’s time to raise the flag of…” visste alle at de skulle rope ut ”hate”. Det normale i en slik situasjon er som kjent at vokalisten later som det ikke er bra nok første og andre gang, mens han på tredje forsøk godkjenner publikums innsats. Men ikke denne karen nei. Mille brølte ”its time to raise the flag of..” gang på gang på gang, med en intensitet så enorm at blodårene sto ut av halsen hans. Det var nesten ikke til å tro hvordan han levde seg inn i det, mannen må ha vært i den reneste transe. Til slutt ble også publikum så høylytte at Mille ikke kunne gjøre annet enn å starte sangen, men før den tid hadde bandet også vært innom låter som Violent Revolution og People Of The Lie, samt Amok Run og Destroy What Destroys You fra den nye skiva.

Kreator beviste nok en gang hvilket fantastisk liveband de er, og spørsmålet er om de for tiden har noen særlig konkurranse innen sin sjanger. Man ble bare stående igjen med en følelse av at man ville ha mye mer enn det man fikk, og det har jo som kjent alltid vært et godt tegn.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Shining - Grindstone

(Rune Grammofon)

Jørgen Munkeby og hans Shining har overgått seg selv og skapt en plate som fascinerer, fenger og - ikke minst - imponerer.

Flere:

Falsobordone - Fikon, Fiddlor och Finlir
New Order - Waiting For The Sirens' Call