The Stooges til Bergen

Iggy Pop tar med seg originalbesetningen i The Stooges, og gjør konsert den 5. mai i Bergenshallen under Bergenfest 2006. Kaizers Orchestra er support.

The Stooges skal etter sigende være i ferd med å spille inn et nytt album. Det spekuleres i om Jack White fra White Stripes skal spille bass, og Rick Rubin skal, ifølge pressemeldingen fra Bergenfest, ha sagt ja til produsentjobben.

The Stooges leverte albumene The Stooges (1969), Fun House (1970) og Raw Power (1973), og blir gjerne betraktet som et viktig band i forhold til framveksten av punkbevegelsen senere på 70-tallet. Og for de som lurer på opprinnelsen til Scandinavian Rock-begrepet bør ta en lytt til tittelkuttet på Raw Power.

Iggy Pop har framført mye materiale fra Stooges-perioden som soloartist, og har holdt minnet om Stooges levende med sine ekstraordinære sceneopptredener. Så gjenstår det å se om The Stooges anno 2006 blir en flopp, eller om de greier å tilføre nye historier til sitt myteomspunne rykte.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Sea and Cake - Everybody

(Thrill Jockey)

Når værgudene svikter er det godt det fins band som The Sea And Cake.

Flere:

Os Mutantes - Mutantes ao Vivo: Barbican Theatre, Londres 2006
Green Day - American Idiot