Samleboks med Saint Thomas

Racing Junior med samleboks fra karrieren til Saint Thomas. Lambchop, Mercury Rev og Herman Dune blant bidragsyterne.

Plateselskapet til Saint Thomas Hansen, Racing Junior, skal utgi en samleboks med lyd - og bildemateriale fra den turbulente karrieren til sanger/låtskriver Saint Thomas som gikk bort i fjor.
Inntektene fra salget går til Saint Thomas Minnefond.

Lanseringsdato er satt til 6. oktober. Dette er ikke tilfeldig, da St. Thomas’ debutplate kom 9. oktober 2000 og Verdensdagen for psykisk helse er dagen etter.

Disse har foreløpig sagt de vil bidra med en Saint Thomas-låt:
Sivert Høyem, Lambchop, Ravi, Ane Brun, Åge Aleksandersen, Bjølsen Valsemølle, Herman Dune, Mercury Rev m/Steven Sellick, King Midas, Ai Phoenix, Einar Stenseng, Magnetic Tapes m/venner, Bjørkhaug 49'ers.

I tillegg skal det holdes en minnekonsert hvor inntektene går til samme formål. Denne vil finne sted i Oslo i lanseringsuken.

Prosjektet baserer seg på økonomiske - og kunstneriske bidragsytere og er sponset med en kvart million av NetCom, men Racing Junior søker fortsatt etter flere bidragsytere.

I en melding fra Racing heter det om bakgrunnen for prosjektet:

- Kun en times tid var gått etter at vi sendte ut en pressemelding om Thomas sin død, tirsdag 11. september i fjor, før vi fikk en forespørsel fra Rådet for psykisk helse om et mulig samarbeid. Rådet for psykisk helse er paraplyorganisasjonen til alle bruker – og støtteorganisasjoner samt forskerinstitusjoner som jobber for et bedre psykisk helsevern i Norge. Organisasjonen har medlemmer som Røde Kors, Lægeforeningen, Mental Helse med flere.

På initiativ fra familie, venner, plateselskapet Racing Junior og Rådet for psykisk helse er det altså opprettet et fond i Saint Thomas sitt navn. Målsettingen med Saint Thomas Minnefond er å samle inn penger til støtte for:

- et bedre psykisk helsetilbud for barn og unge
- støtte til psykisk rusrelatert helsevern for unge mennesker
- å sette psykisk helse på dagsorden og snu negative holdninger og stigma.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots

(Warner Bros.)

The Flaming Lips bekjemper elektronikken, rosa roboter og andre demoner.

Flere:

North Mississippi Allstars - 51 Phantom
Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko