Numusic starter i dag

Numusic West Coast Festival Of New Music, med selveste Pierre Henry som headliner, åpner i Stavanger i dag. Festivalen varer til og med lørdag.

I dag stiller den franske pinoeren Pierre Henry i Stavanger Domkirke, noe han også gjør torsdag og fredag. The Whitest Boy Alive, som er Erlend Øye fra Kings of Convenience spiller også på åpningsdagen, noe som illusterer bredden i festivalens fokus på elektronisk musikk.

Henrys bidrag til elektronisk musikk er definisjonen av musique concrete, som ble til i franske RTFs elektoniske lab, i samarbeid med Pierre Schaeffer. Musique Concrete, eller konkret musikk, dreier seg om redigering av opptak av naturlige og insustrielle lyder, og var en konskekvens av teknologiske nyvinninger som mikrofoner og opptaksutstyr som tape.

Les om Wikipedias definisjon av Musique Concrete.

Utviklingen av konkrete musikk har hatt stor innflytelse på ettertiden, og i dag er disse teknikkene mye brukt i mange genre og musikkformer.

Noen andre artister på Numusic:
A HAWK & A HACKSAW (USA)
AFRA AND THE INCREDIBLE BEATBOX BAND (JP)
ANDREAS MELAND (N)
ANDREW WEATHERALL (UK)
BELGRADEYARD SOUND SYSTEM (SERBIA)
BLIND STEREO (N)
DäLEK (US)
DARKSIDE OF THE FORCE (N)
DROP THE LIME (US)
DURAN DURAN DURAN (USA)
ELEKTROFANT (N)
EWAN PEARSON (UK)
FUJIYA AND MIYAKI (UK)
HANNE HUKKELBERG (N)
HOH (N)
ICARUS (UK)
WHITEHOUSE (UK)
WOLF EYES (USA)

Wolf Eyes spiller på Blå i dag.

Besøk Numusic for fullt program.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky

(Jazzaway)

groove har bedt to av våre jazzskribenter se nærmere på The Cores andre album. Audun Reithaug Rasmussens analyse følger her.

Flere:

Fe-mail - Syklubb Fra Hælvete
Sleepy Sun - Fever