Intervju: AqPop

Akvariumsprat med Holm og Dahl fra AqPop.

AqPop var med debutalbumet Beautifully Smart (2004) en av fjorårets undergrunnsoverraskelser. Albumet ble gitt ut på den lille labelen 35g i Norge, men med distribusjon i de riktige miljøer i England, USA og Italia ser AqPop mer utover enn innover - som så mange norske band har
gjort før dem.

Debuten ga oss snurrige, fengende poplåter i grenselandet mellom pop, folk og psykedelia. groove inviterte låtskriverne Thor Jørgen Holm og Karl Morten Dahl til en akvariumsprat.

- Gratulerer med ei knallfin debutplate. Er dere fornøyde med responsenså langt?

THOR: Jeg vil si vi er fornøyde. Mange flotte tilbakemeldinger fra presse og publikum. Vi har spilt en del konserter etter releasen pluss
at vi jobber på nye prosjekter.

- Hva har skjedd siden dere ga ut Beautifully Smart i høst?

KARL: Vi har plantet noe frø så får vi se hva som skjer over tid. Vi lagde ei bra plate, men ser frem til å lage en enda bedre.

- Beautifully Smart inneholder lett tilgjengelig pop, men også mer introvert psykedelia. Hvor går veien videre musikalsk for AqPop?

KARL: Som i de fleste band drar vi i litt forskjellige retninger, og vi planlegger ikke så veldig hardt. Det er låtene som kommer som i stor grad bestemmer veien videre. Vi har likevel innad i bandet snakket om at den neste plata blir mer pop enn debuten.

- Hva er planene for 2005?

THOR: Fortsette å spille live samtidig som låtbunken for neste album stadig blir fylles opp. På vårparten drar vi på POP SECRET-turne på vestlandet med KaRL BaRX.

KARL: Vi småkrangler allerede om hvilke låter som må med på neste plate så dette lover godt. Vi har lyst til å gjøre en vinyl EP igjen.
Album blir det nok ikke før i 2006.

- Hvor lenge har du/dere skrevet låter, og hvordan oppdaget du at du hadde evnen?

THOR: Jeg begynte så smått å lage melodier rundt 10-11 årsalderen. Men da var de på en måte bare inne i hodet. Det var først da jeg fikk mulighet til å spille inn at jeg egentlig forstod at det var låter jeg nynnet på. Jeg og noen venner begynte å spille inn demoer og så har det ballet på seg siden.

KARL: Jeg tror band som Guided By Voices, Motorpsycho og Pavement plantet noen viktige frø hos meg midt på 90-tallet. Siden har det kommet låter jevnt og trutt. De gode med cirka 3-4 måneders mellomrom - som regel uten forvarsel og ut av det blå.

- Favoritter blant norske band/artister?

THOR: Motorpsycho, The Lionheart Brothers, Dipsomaniacs og Gåte.

KARL: Astroburger og Loch Ness Mouse.

- Til slutt, hva er deres topp 5 plater noensinne?

THOR:
Beatles - Revolver
Radiohead - OK Computer
Dipsomaniacs - Braid of Knees
Beatles - Abbey Road
Nirvana - Nevermind

KARL: Det forandrer seg hele tiden, men plater som jeg any day anbefaler alle å sjekke ut er:
Guided By Voices - Bee Thousand
Built to Spill - Perfect From Now On
Neutral Milk Hotel - In The Aeroplane Over the Sea
Pavement - Crooked Rain Crooked Rain
Loch Ness Mouse - Flair For Darjeeling.
I det siste har The Shins imponert.

AqPop kan oppleves på vestlandet utover våren 2005. Omtale av Beautifully Smart på groove kan leses ved å følge lenken under:


comments powered by Disqus

 Fredrik Haugen
2005-06-06Faen vi er trege

Hvorfor er det ikke flere som har oppdaget dette fantastiske bandet? Hør Radio 60, hør Relate That Something, og ikke minst Caught By This Feeling. Spiller rumpa av de fleste. Anmelderen her på Groove må ha spist sokkene sine...

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo