Pstereo top 100

Våre frender i Pstereo er endelig ferdig med kåringen av 2000-tallets beste plater. Og vinneren er...

Songs:Ohia - Magnolia Electric Co.
(Secretly Canadian, 2003).

Det er gjengen fra den nå nedlagte nettsiden Pstereo som har brukt det siste året på å kåre de 100 beste platene fra 2000-2009. Blant de øverste 10 finner vi også Gillian Welch' Time (the Revelator), Ryan Adams' Heartbreaker, Wilcos Yankee Foxtrot Hotel, Herman Dunes Mas Cambios, Lucinda Williams' Essence, Anthony & the Johnsons I Am a Bird Now, Radioheads Kid A, Sufjan Stevens' Illinois og Bonnie Prince Billys Ease Down the Road.

Men aller øverst troner altså Magnolia Electric Co. Det er en avgjørelse vi på denne siden av gjerdet også applauderer. Den fikk 7/7 og umiddelbar klassikerstatus her på groove da den kom ut.

Skriver Tor Martin Bøe: "Det er flomvåte tårer, vintermørk lengsel og bunnløs fortvilelse. Det er klisjeer spunnet ut over åtte sanger. Åtte sanger som får deg til å gråte av glede, nikke av gjenkjennelse og ikke minst undre deg over at noe så deprimerende samtidig kan føles så oppløftende og betryggende."

Hele listen med gode og grundige omtaler og begrunnelser kan leses
her.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Björk - Greatest Hits

(One Little Indian)

Björk slår et heftig slag for fred, frihet, demokrati, omsorg og nytelse.

Flere:

Broadway Project - The Vessel
Geoff Berner - Whiskey Rabbi