Rubik skifter farge

Om Rubik var litt neongrønne på Dada Bandits, så kommer de til å bli litt mer kamuflasjegrønne på den neste skiva. Gjerne sponset av Burger King.

Relaterte sider:

Dada Bandits - Rubik (2009)

Rubik

Foto: Otso Kähönen

- Norge bare fortsetter å ringe oss. Og da må vi jo svare så klart, forteller de fire som har møtt opp til intervjuet - Jussi Hietala, Olavi Töyli, Anssi Neuvonen og Sampsa Väätäinen.

Rubik har vært på veien mye av tiden etter at de slapp sitt andre album, Dada Bandits, og den åtte mann store gjengen fra Helsinki har ikke kastet bort tiden. De har gjort flere konserter i Norge i 2010, blant annet to på by:Larm. Også Pstereo i Trondheim fikk besøk i sommer. Litt uheldige med omstendighetene var de dog da de gjestet Øyafestivalen.

- Det regnet jo en del ja, og det var dagens første konsert. Det var ikke så mange der, men vi storkoste oss likevel, sier Hietala.

- Vi elsker å spille i Norge, vi har for eksempel bare spilt i Sverige en gang, så Norge virker til å være stedet for oss.

Vi kunne vel ikke vært mer enig. I fjor slapp de flotte Dada Bandits – hva var historien bak det albumet?

- Det startet vel mest i vokalist Artturi Tairas hode. Han gir oss biter og ting som vi tar utgangspunkt i, så vi prøver å gjøre det beste ut av det han gir oss.

Savner mørket

Denne gangen gjør de det litt annerledes, og det neste albumet er nesten ferdig allerede.

- Vi forsøkte vel å kontrollere for mye den gangen, denne gangen har vi bare fokus på å gjøre det som føles bra. Og nå har vi timeplan på når vi må være i studio, så det føles ikke så fritt lengre, ler Väätäinen.

Han har nylig giftet seg med Töylis søster, og med det giftet han seg rett og slett inn i bandet.

- Han må gjøre akkurat det jeg sier nå, kommer det fra Töyli eplekjekt.

- Det nye albumet skal i alle fall være ferdigstilt i oktober, og vi stikker på europaturné 20. Oktober, så da MÅ albumet være ferdig, sier Hietala og ser lettere stresset ut et øyeblikk.

Hva kan man vente seg da?

- Mørkere, kommer det kontant.

Men det skal kanskje ikke så mye til – Dada Bandits var vel ikke spesielt mørk?

- Nei, det er kanskje derfor vi savner mørket sånn. Det vil også bli litt mer elektroniske elementer. Noe prog også. Det kommer til å bli et veldig interessant album, det lover vi.

- For å si det sånn da, så om Dada Bandits var litt neongrønt, så kommer neste album til å bli mer mørkegrønt.

Guttene går over til å diskutere nyanser av grønt svært detaljert, så jeg ser muligheten til å skifte tema.

Overraskende lite lei hverandre

Høsten blir også spennende for det finske bandet, med blant annet en tre uker lang europaturné. Etter dette gleder de seg stort til en liten ferie fra bandet.

Er dere lei av hverandre?

- Nei da, faktisk ikke. Selv ikke etter en turné i USA som varte i én måned.

Dere virker nesten litt overrasket?

- Vel, vi er åtte mennesker, og vi er heldigvis flinke til å gi hverandre rom.

- Så er det jo veldig greit når man er så mange, at om man blir lei av en person så kan man bare snu seg bort til en annen en, og fortsette slik. Når man har kommet rundt til den man først var lei, er man sikkert ikke lei den personen lengre, ler Neuvonen.

- Det hjelper at vi vel er oppdelt i forskjellige spisegrupper. Du har de som vil ha sushi, de som vil ha burger, de som vil ha meksikansk – og noen som hopper litt mellom gruppene.

Noen spiser mer enn andre også tydeligvis, og Töyli begynner plutselig å bli ekstra ivrig.

- Ja, vet du hva, da vi ankom Oslo i går kjøpte jeg meg tre cheeseburgere på Burger King og hadde tenkt å spise alle. Men da jeg våknet i morges oppdaget jeg at det var en igjen. Skuffelsen var stor.

- Han er i stand til å spise ekstremt mange cheeseburgere den mannen, sier Neuvonen. Alle nikker. Han burde være sponset av Burger King egentlig.

Töyli kicker umiddelbart på den flåsete idéen og lener seg mot diktafonen og kommer med et ønske.

- Burger King! Hvis du kan høre meg, så vet du hva du må gjøre!

- Dette er live ikke sant?

Det blir en liten evighet med latter fra hele gjengen før de kommer over hvor mye Töyli nettopp dummet seg ut.

Tiden er ute, og enten det blir Burger King eller ei, så kan man sove trygt og godt i viten om at et mørkegrønt tredjealbum fra Rubik er på vei. Inntil da kan man nyte Dada Bandits som er ute nå via Fullsteam/Tuba.


comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo