Willy B er død

Musikeren, forfatteren og kulturhistorikeren døde av kreft, 59 år gammel.

Relaterte sider:

Willy B

Willy Bakken er mest kjent under psevdonymet Willy B, og burde være kjent for de fleste kulturinteresserte i dette landet.

Som forfatter skrev han en rekke bøker, hovedsakelig om musikk, der hovedverket nok er Norge i rock, beat & blues i to bind. Som musiker debuterte han allerede i 1969, men det er først og fremst prosjektene på åtti og nittitallet han huskes for. I bandene Crawdaddy Simone og The Willy B Review, var Willy B primus motor og gitarist med en til tider utagerende og særegen spillestil. Garasjerocken sto han nært, det kommer tydelig frem her.

På åttitallet var han også tilknyttet musikkavisen Nye Takter, og vi er nok mange som med glede husker de nitidige og grundige stammetrærne til musikkscenen i Oslo, og landet ellers forøvrig. Willy B var det norske rocketreets far.

På tampen av nittitallet var Willy B også involvert i musikkprosjektene Full Moon Justice og Comstock Lode.

Det siste tiåret var han mest aktiv som forfatter og bokanmelder i blant annet Dagbladet og Backstage. Fra sistnevnte husker vi med glede hans skarpe kritikk av NRKs storsatsning Norsk Rocks Historie, som han kalte mangelfull og unøyaktig.

Med bortgangen til Willy B har Norge mistet et levende musikkleksikon. Her på Groove sier vi takk for følget og lyser fred over hans minne.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richmond Fontaine - Post to Wire

(El Cortez)

Dei er ømme, dei er eksplosive og dei fortel skarpsindige historier frå den amerikanske sidelinja.

Flere:

Ricochets - The Ghost of Our Love
The International Tussler Society - Motorpsycho Presents the International Tussler Society