Heavy Metal Fruit fra Motorpsycho

Motorpsycho er tilbake i god gammel produktiv modus, og over jul har de et nytt album klart.

Etter noen år med stillstand, brukket rygg og lite output fra Motorpsycho, virker det som den nye konstellasjonen med Kenneth Kapstad bak trommesettet funker bra. Bare et halvt år etter den forrige plata Child of the Future er gjengen nå klar med et nytt album. Det har fått tittelen Heavy Metal Fruit.

For første gang i bandets historie har de denne gangen valgt å benytte seg av en produsent utenfor Motorpsycho-universet. Valget har falt på Kåre Chr. Vestrheim i Propeller Studios. I tillegg til å være produsent spiller også Vestrheim keyboards på plata. Til forskjell fra de to siste platene som har vært preget av et renskåret sound basert på gitar, bass og trommer utvider Motorpsycho sitt instrumentelle univers på denne nye utgivelsen. Trompetisten Mathias Eick stikker innom på ei låt, mens Hanne Hukkelberg legger vokal på et par spor.

Sporlista ser ut som følger:
1) Starhammer (12:40)
2) X-3 (Knuckleheads in space) (09:00)
3) The bombpoof roll and beyond (6:00)
4) Close your eyes (3:30)
5) W.B.A.T. (9:40)
6) Gulliver's travails Pt. I-IV (22:00)

Ut fra låtlengde å dømme tegner Heavy Metal Fruit til å bli rimelig drøy kost, men hvordan det låter gjenstår å se. Albumet slippes i januar på Rune Grammofon. Omslagskunsten for den nye plata ser slik ut:

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Rosanne Cash - Black Cadillac

(Capitol)

Ei dotter minnast og tar farvel, med velfunderte ord og sterke tonar.

Flere:

MoHa! - One-Way Ticket to Candyland
Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.