by:Alarm 2007

Norges nest, nest viktigste musikkpris deles ut til helgen.

Det er altså duket for Metronomicon Audios årlige bransjetreff og prisutdeling, By;alarm på Indigo i Oslo.

By;Alarm er et satirisk og motkulturelt alternativ til gjennomkommersialiserte bransjetreff og prisutdelinger som By:larm, Alarm og Spellemannsprisen, naturligvis i betraktelig mindre og mer hjemmekoselig skala.

Det blir selvfølgelig prisutdelinger i kategorier som årets cd-r, årets sellout og årets playback. I tillegg blir det muligheter for networking på grasrotplanet og anledning til å menge seg med de viktigste aktørene i cd-r miljøet. Det blir også konserter med artistene Center of the Universe, Hanny, Seppuku Zephyr dance, Easyfinger og Laconic Zero. Snurring av de mest toneangivende platene står Djs Arpel's Plastac og Bertrand Khrushchev for.

Som om ikke alt dette var nok skal alt sammen liveoverføres på radio i samarbeid med Radio Nova og Radio Rakel. Det går på lufta klokken seks og begynner med et to timers talkshow før konsertene begynner. Her blir det stemningsrapporter fra forberedelsene til By;Alarm med de obligatoriske nervepirrende intervjuene med artister og nominerte.

I en melding fra de involverte heter det: "By;Alarm er et forholdsvis ferskt arrangement blant det mylderet av musikkpriser og bransjetreff som har dukket opp i Norge de siste årene. Siden 2003 har vi forsøkt å gi et annet bilde av musikk-Norge enn det snevre og bransjeorienterte perspektivet de øvrige tilstelningene har kunnet tilby. Vårt fokus er på artister som faller utenfor kategoriseringer, som vanskelig lar seg plassere i et markedsføringsapparat, og som dermed forblir i undergrunnen. Med By;Alarm vil vi gi disse artistene den oppmerksomheten de fortjener."

Hensikten med By;Alarm er ikke å strømlinjeforme musikkbransjen, eller å skolere artistene i hvordan de skal knyte slipset i forretningsmøter, men snarere å oppfordre artister og arrangører til å tørre å tenke selv og gjøre ting annerledes. By;Alarm er arrangert av CD-R-plateselskapet Metronomicon Audio og fungerer også som hele CD-R-industriens årlige bransjetreff. Her kan man bygge nettverk innad i bransjen, debattere ulike brenneteknikker, og utvikle strategier for å fremme CD-R som konkurransedyktig medium i et stadig tøffere musikkmarked.

Det deles ut priser i kategorier som varierer fra år til år. Eksempelvis har det blitt utdelt priser for Årets CD-R, Årets Sell-out, og Årets Playback. Det deles også ut en hederspris. Vurderingen foretas av en kompetent og meget anonym fagjury.

Trofeet er en murstein.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours

(FILMguerrero / Hush)

Norfolk & Westerns fjerde plate er amerikansk melankoli på sitt beste.

Flere:

Robert Normann - The Definitive Collection 1938-41, Vol.1
Side Brok - Høge Brelle